Luxury car

Jay Leno kollar in en unik McLaren Speedtail

McLarens återförsäljare i Beverly Hills har en Speedtail som ingen annan, som nyligen besökte Jay Lenos Garage.

Återförsäljaren fick denna bil som en belöning för den höga försäljningen. Det är en Speedtail-prototyp som har färdigställts till produktionsspecifikation, men bär samma färg som användes under testning. McLaren gav bilen smeknamnet Albert, med hänvisning till Albert Drive i Woking, Storbritannien. Det är gatan där produktionsanläggningen för McLaren F1 låg. Den anläggningen är nu hem för McLaren Special Operations (MSO) personaliseringsavdelning.

Den unika färgen börjar med Ueno Grey framtill som bleknar till Magnesium Silver på baksidan. Magnesium Silver är färgen som användes för McLaren F1 vid debuten i Monaco Grand Prix 1992, och den fanns med på många biltidningsomslag. Ueno Grey är färgen på den Ueno-sponsrade F1 GTR som vann direkt vid 1995 24 Hours of Le Mans. Linjerna som förbinder de två nyanserna representerar ett optimerat luftflödesmönster, sa McLaren när bilen presenterades 2021.

Det tog MSO 12 veckor att slutföra lackeringen ensam. Dessa luftflödeslinjer är exponerade kolfiber, var och en med individuella nålränder.

Speedtail nämndes av McLaren som den andliga efterträdaren till F1, eftersom den designades som en landsvägsbil snarare än en banbil. Den har också F1:s distinkta tresitsarrangemang, med föraren placerad i mitten. Det är något Gordon Murray, designer av F1, också reproducerat för GMA T.50, hans egen F1-hyllning.

Framdrivningen kommer från en hybriddrivlina som använder en dubbelturboladdad 4,0-liters V-8 och en enkel elmotor. Toppeffekt på 1 055 hk och 848 lb-ft vridmoment skickas till bakhjulen, vilket gör att Speedtail kan nå 250 mph.

Bara 106 kundbilar byggdes med ett uppskattat pris på 2,2 miljoner dollar vardera. Även om McLaren inte konstruerade Speedtail för att vara gatulaglig i USA, tros ungefär en tredjedel av produktionen ha hamnat här. Ingen av dessa bilar ser dock ut som Albert.

Se även  Aston Martin tillämpar varumärket "Vanguard" namn

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button