Electric car

Honda Type R-märke att leva på i elektrisk tid

Honda Type R-prestandamärket kan så småningom appliceras på elbilar, sa Ko Yamamoto, en teknisk rådgivare till biltillverkaren, i en nyligen publicerad intervju med Autocar.

Dessa elbilar måste vara värda Type R-märket, vilket ger samma njutbara körupplevelse som traditionella Type R-modeller, sa Yamamoto.

2023 Honda Civic Type R sätter ”ringrekord

”Typ R är ett attribut som maximerar nöjet av körning och drift,” sa Yamamoto. ”Om det nöjet kan transporteras med en elbil, då skulle den bilen kunna kallas en Type R.”

Yamamoto uteslöt också Type R-versioner av nuvarande Hondas bensinmodeller som CR-V och HR-V, vilket innebär att den nuvarande Civic Type R, som introducerades för 2023 års modell, kommer att vara den enda bilen som bär Type R-märket för tillfället.

Honda E och e:Ny1 elbilar som säljs utomlands kommer inte heller att få typ R-prestandavarianter, sa Yamamoto, men Honda har massor av andra elbilar under utveckling.

2024 Honda Prologue

2024 Honda Prologue

Honda sa förra året att de planerar att lansera 30 elbilar globalt år 2030. Vissa kommer att nå USA, med start med Honda Prologue och Acura ZDX crossovers som kommer 2024. Båda är baserade på General Motors Ultium-komponentuppsättning, och kommer att tillverkas av GM, men Honda planerar att följa upp dem med en egen crossover-modell i 25-modellen. .

Honda planerar också en rad prisvärda elbilar baserade på en ytterligare plattform som utvecklats tillsammans med GM, och samarbetar med Sony om det nya elbilsmärket Afeela.

Se även  Bugatti ser tillbaka på hur man utvecklade W16-motorn

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button