Electric car

Tesla retar första Cybertruck tillverkad i Austin, inga detaljer ännu

Tesla rapporterade på lördagen att dess första Cybertruck byggdes vid Teslas fabrik i Austin, Texas.

Tillkännagivandet, som sätter scenen för ytterligare diskussion under Teslas kvartalsuppdatering för aktieägare på onsdagen, åtföljdes av ingen ny information om den elektriska lastbilen, eller ens en verifiering av att detta verkligen är en produktionsmodell. Än så länge saknas också detaljer om faktiska priser och specifikationer för Cybertrucken, som Tesla har tagit bort från sin sida, trots att de fortsätter att samla in $100 insättningar.

Efter olika antydningar om en kommande ”Cyberpunk Truck” och en pickup med vissa bestämda sci-fi-influenser, avslöjade Tesla Cybertrucken 2019 i produktionsbunden konceptform, där företaget lovade ett utgångspris på $39 900, 0-60 mph acceleration på mindre än tre sekunder, en nyttolast på 3 500 pund och upp till en dragkapacitet på 14 000 pund och upp till 500 miles räckvidd. Konceptlastbilens ”nästan ogenomträngliga exoskelett”, gjord av rostfritt stål, verkar ha tagit sig igenom till produktion. Det är troligt att de okrossbara fönstren, som gick sönder under en första demonstration, kommer att anlända förbättrade.

Tesla Cybertruck-koncept (med tillstånd av Tesla, Inc.)

Tesla har varit tunn med information sedan dess, och Cybertrucken, som ursprungligen skulle beräknas 2021, har haft flera förseningar. I maj 2020, efter att ha föreslagit att Cybertrucken skulle vara cirka 5 % mindre i produktionsform, sa VD Elon Musk att proportionerna och storleken på konceptbilen skulle bevaras i produktionsversionen. Leta också efter en ”omvälvande” luftfjädring som erbjuder ett bredare utbud av aktiv körhöjd och aktiv dämpning än andra lastbilar.

Se även  nytt utseende, bättre räckviddsprognos

I december 2022 bekräftade Musk att Cybertrucken kommer att dra fördel av sin Supercharger V4-teknik, vilket möjliggör DC-snabbladdning potentiellt upp till 1 megawatt.

2019 Tesla Cybertruck Prototype (Petersen Automotive Museum)

2019 Tesla Cybertruck Prototype (Petersen Automotive Museum)

Det har föreslagits att Cybertrucken kommer att komma med ett betydligt högre pris än de ursprungliga $39 900. Fords vd Jim Farley föreslog nyligen att Cybertruck är en nischprodukt för ”Silicon Valley-folk”. Men Farley har också kallat Fords nästa generations elektriska lastbil som anländer 2026 för lastbilarnas Millennium Falcon, med massor av nickningar till avancerad teknik och en futuristisk form. För närvarande kommer Cybertrucken konkurrera med F-150 Lightning, som nu kostar $51 990, liksom Chevrolet Silverado EV och, 2025, Ram 1500 REV.

Musk antydde i maj att Cybertruck-produktionen kan nå 500 000 enheter per år. Tillkännagivandet är oklart om det markerar starten på en mycket gradvis produktionsramp eller om Tesla bara har byggt en ny prototyp. Det är osannolikt att signalera att Cybertruck-massproduktion – som förväntas 2024 – har börjat riktigt än.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button