Electric car

Tesla Cybertruck battericeller får 10% ökning i energitäthet

Tesla har fortfarande inte avslöjat sin Cybertruck eller avslöjat en exakt tidslinje för när den kommer att avslöja specifikationer och priser.

Som sagt, det har redan meddelats att det byggt en. Och på onsdagen, under sin kvartalsvisa uppdatering för investerare, avslöjade företaget och dess ledningsgrupp ytterligare några tekniska tips om denna efterlängtade elektriska lastbil.

En av dem är att Cybertrucken kommer att få en nyare, mer energität version av Teslas 4680-celler som redan går in i Model Y.

”Här i Texas förbereder vi lanseringen av vår Cybertruck-cell, som har 10 % högre energitäthet än nuvarande produktion”, säger senior VP för drivlina och energiteknik Drew Baglino. ”Det åstadkoms genom process- och mekanisk designoptimering.”

Jämföra 4680 vs. 2170 – Panasonic

Initiala 4680-celler är jämförbara i energitäthet med de 2170-celler som den annars använder, så optimeringen är anmärkningsvärd. Tesla har också enligt uppgift förberett en högnickelversion av dessa celler.

Tesla fortsätter att arbeta igenom visionen som avslöjades vid dess batteridag 2020 – en som potentiellt kan göra det möjligt för den att halvera kostnaden för battericeller på lång sikt, delvis genom att kämpa för det nya cellformatet. Baglino sa att i Texas ökade Teslas cellproduktion med 80 % under Q2 jämfört med Q1, och teamet passerade 10 miljoner produktionsceller tillverkade i Texas.

Tvärsnitt av framtida Tesla-cell

Tvärsnitt av framtida Tesla-cell

Framtida Tesla-cell kommer att producera energi, kraftvinster

Framtida Tesla-cell kommer att producera energi, kraftvinster

Annars sa Tesla att de nu testar Cybertrucken runt om i världen för slutlig certifiering och validering. ”Det här kan vara den mest unika fordonsprodukten på decennier; med det kommer att testa och testa ny teknik”, stod det.

Se även  F-150 Lightning prissänkning, Cybertruck tillverkad, EU-laddning, Tesla och BYD i Indien: Dagens bilnyheter

”Jag vill understryka att Cybertrucken har en hel del ny teknik i sig – som en hel del,” tillade Musk, som inte avslöjade några exempel utan istället verkade dämpa förväntningarna på en brant produktionsramp.

Det kommer att finnas något i storleksordningen 10 000 unika delar och processer i Cybertrucken, förklarade Musk, och rampen kommer att bero på ”de minst väl utförda delarna av de 10 000.”

Tesla Cybertruck sluttest

Tesla Cybertruck sluttest

Cybertruck volymproduktion 2024, leveranser 2023

Även om hastigheten på rampen ännu inte har fastställts, betonade Musk: ”Vi kommer att göra dem i hög volym nästa år, och vi kommer att leverera bilen i år.”

Tesla hävdade att så vitt de vet kommer Cybertrucken att vara den första lastbilen som är mindre än 19 fot lång med fyra dörrar och en säng som är mer än sex fot lång.

2019 Tesla Cybertruck Prototype (Petersen Automotive Museum)

2019 Tesla Cybertruck Prototype (Petersen Automotive Museum)

De flesta amerikanska garage i nyare hus tenderar att vara minst 20 fot långa baserat på innerväggar, vilket skulle lämna bara 6 tum framför och bakom lastbilen med garageporten stängd. Många garage är dock 22 fot djupa, vilket tillåter ungefär en och en halv fot framför och bakom det.

”Både tekniskt och arkitektoniskt kommer det här fordonet att bryta många gränser – mycket i linje med hur vi tänker kring fordonsteknik och tillverkning.”

Musk hade under den senaste veckan kommenterat prisfallet på nästan $10 000 för F-150 Lightning-priset. I en tweet sa Musk: ”Ford Lightning är ett bra fordon, bara något dyrt, särskilt med tanke på de höga räntorna nuförtiden för alla typer av lån.”

Kommer Cybertrucken att börja på $39 900?

Tesla avslöjade Cybertrucken i november 2019, med tre modeller: en Single Motor-version med 250+ miles räckvidd och från 39 900 $, en Dual Motor AWD-version med 300+ miles räckvidd som kostar 49 900 $ och en Tri Motor AWD-version med 500+ miles av räckvidd kostar $69,900. Tesla tog bort dessa priser och specifikationer i oktober 2021, vilket underblåste spekulationer om att det skulle höja dem avsevärt och konfigurera om lastbilen.

Kan ökningen av energitätheten innebära större räckvidd? Även om företaget ännu inte har avslöjat vad det betyder, kan det hjälpa till att öka värdet på fordonet oavsett om det gör det eller inte höjer priset.

Åtminstone en av analytikerna på Teslas onsdagssamtal frågade om Tesla kommer att behöva sänka sina priser över hela linjen igen senare i år beroende på ekonomiska förhållanden, men Teslas vd verkade säga att det absolut inte kommer att vara ett problem för Cybertrucken .

”Efterfrågan är så långt borta att du inte ens kan se kroken, så det är verkligen inget problem,” skröt Musk.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button