Electric car

California station kan ladda upp till 40 elmotorbussar

Elbusstillverkaren Proterra och motorbussoperatören ABC Companies tillkännagav nyligen vad företagen hävdar är den största laddningsanläggningen för motorbussar – större, lyxigare bussar designade för längre resor än stadsbussar – i Nordamerika.

Anläggningen ligger på en 3,5 hektar stor tomt i Newark, Kalifornien, och har 20 el-laddare med dubbla kablar, vilket gör att den kan ladda upp till 40 motorbussar, med laddningseffekt upp till 1,4 megawatt, enligt ett pressmeddelande från Proterra.

Proterra laddningsplats för elbussar i Newark, Kalifornien

Proterra har varit en av ledarna för elbussar, och samarbetat med BYD för några av de bästa försäljningarna. Företaget har elektrifierat motorbussar från Van Hool med sitt eget batteri och elektriska drivlinor, vilket laddningsanläggningen i Kalifornien kommer att stödja.

ABC Companies hävdar att deras flotta av elfordon, allt från 8-passagerars skåpbilar till 75-passagerare dubbeldäckade motorbussar, har avverkat hundratusentals mil under nästan två år.

Proterra laddningsplats för elbussar i Newark, Kalifornien

Proterra laddningsplats för elbussar i Newark, Kalifornien

Laddningsanläggningen utvecklades med input från bolaget Pacific Gas & Electric (PG&E), som utökar sina laddinfrastrukturinsatser från personbilar till kommersiella fordon. PG&E hävdar att de hittills har ingått avtal med mer än 180 anläggningar, vilket möjliggör laddning av över 3 700 medel- och tunga fordon.

Att elektrifiera större fordon som bussar är en viktig del av pusslet för att minska utsläppen. En studie från 2021 visade att en övergång till elektriska lastbilar och bussar kan förhindra mer än 57 000 förtida dödsfall genom att minska luftföroreningarna. Ett London-bussladdningsprojekt har också visat hur denna extra laddningsinfrastruktur kan användas för att stabilisera nätet genom att synkronisera laddningen med topparna och dalarna av efterfrågan på el.

Se även  Grönt väte kommer att vara redo att skala upp detta decennium

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button