Nyheter

2024 Volkswagen Jetta GLI 40th Anniversary Edition firar sportig sedan

2024 Volkswagen Jetta GLI får en modell i begränsad upplaga för att fira fyra decennier av den sportiga kompakta sedanen, meddelade VW på måndagen.

40th Anniversary Edition firar 1984 års lansering av Jetta GLI, som kom ett år efter den amerikanska lanseringen av första generationens Mark I Golf GTI (som Rabbit GTI). De två modellerna har traditionellt delat mekaniska komponenter, vilket ger GLI ett rykte som en ”GTI med en trunk.” Ryktet har hållit i sig genom årtionden till den nuvarande versionen, som har funnits sedan 2019 års modell.

2024 Volkswagen Jetta GLI 40th Anniversary Edition

Alla förändringar är kosmetiska. Jubileumsutgåvan finns i tre färger – Pure Grey, Pure White och Rising Blue – med mörkläggningsdetaljer som framhäver de röda accenterna från standard GLI. Mörkläggningsbehandlingen omfattar 18-tumshjul, galler, spegelkåpor, dörrhandtag och spoiler.

Interiörförändringar inkluderar präglade säten, med ett unikt mönster för varje tillverkat fordon, mugghållare graverade med GLI-logotypen och ”1984”, sätesetiketter och dörrtrösklar med ”GLI 40”-märken och en ”40”-märke på ratten vid klockan sex.

2024 Volkswagen Jetta GLI 40th Anniversary Edition

2024 Volkswagen Jetta GLI 40th Anniversary Edition

40th Anniversary Edition är mekaniskt identisk med standard Jetta GLI, vilket innebär att den drivs av en 2,0-liters turbo-4 som producerar 228 hk och 258 lb-ft vridmoment. Volkswagen angav inte växellåda, men en 6-växlad manuell växellåda och 7-växlad dubbelkopplingsautomat är tillgängliga på standard GLI. Den versionens större bromsar, differential med begränsad slirning och adaptiva dämpare överförs också till 40th Anniversary Edition.

Volkswagen planerar att börja leverera 40th Anniversary Editions till återförsäljare senare i sommar. Produktionen kommer att begränsas till 1 984 bilar, vilket hänvisar till GLI:s lanseringsår. Priset börjar på $28 085 före destination.

Se även  2024 Mercedes-Benz AMG CLA debuterar med upp till 416 hk

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button