Nyheter

2024 Subaru BRZ tS får STI-trimmad fjädring, Brembo-bromsar

Subaru BRZ tS återvänder för 2024 års modell med uppgraderad fjädring och bromsar, samt några milda visuella justeringar.

Subaru erbjöd tidigare en tS-version av första generationens BRZ, men det här är första gången andra generationens BRZ, som lanserades som 2022 års modell, har fått samma behandling. Som tidigare är BRZ tS utvecklad av Subaru Tecnica International (STI). Medan ”tS”-märken markerar BRZ som en mildare ”tuned by STI”-modell, betyder frånvaron av WRX STI att det inte finns några fullfjädrade STI-modeller i Subarus amerikanska sortiment att jämföra med.

Ändå drar 2024 Subaru BRZ tS nytta av meningsfulla prestandauppgraderingar, inklusive ny STI-trimmad fjädring med Hitachi-dämpare och Brembo bromsutrustning, inklusive guldmålade 4-kolvar främre och 2-kolvar bakre bromsok, med större belägg och rotorer. I paketet ingår även Michelin Pilot Sport 4-däck monterade på 18-tumshjul.

2024 Subaru BRZ tS

Dessa tillägg liknar det nya prestandapaketet som gjorts tillgängligt för 2024 på BRZ:s Toyota GR86 twin. Det paketet innehåller även Brembo-bromsar, samt ZF Sachs-dämpare. Toyota har sagt att dess paket också kan eftermonteras till 2022 och 2023 GR86-modeller med 18-tumshjul, men Subaru har gjort BRZ tS till en distinkt trimnivå, så det är osannolikt att prestandahårdvaran kommer att vara tillgänglig för befintliga bilar.

Inga ändringar gjordes på 2,4-liters boxer-4-motorn. Den ger samma 228 hk och 184 lb-ft vridmoment som standard BRZ. Till skillnad från den vanliga BRZ kommer tS dock endast att vara tillgänglig med en 6-växlad manuell växellåda (en 6-växlad automat är tillval på andra modeller) som skickar kraft till bakhjulen.

Exteriörändringar är subtila och består av tS-märken, svarta detaljer för speglarna och hajfensantenn och en mörkgrå finish för hjulen, som alla passar ihop med någon av BRZ-standardfärgerna. Förra generationens BRZ tS stora bakspoiler finns ingenstans.

Interiören har svart läderklädsel med tS-exklusiva blå kontrastsömmar på framsätesstöden, ratten, växelbacken och parkeringsbromsen. Det 7,0-tums digitala instrumentklustret visar STI-grafik. tS är baserad på BRZ Limited-klassen, så den kommer också med ett uppgraderat ljudsystem, uppvärmda ytterbackspeglar, döda vinkeln, varningar för korsande trafik bak, aktiv körfältskontroll och adaptiva strålkastare.

Dessa förarhjälpmedel läggs till ovanpå EyeSight-paketstandarden på alla BRZ-modeller, inklusive adaptiv farthållare, automatisk nödbromsning, varningar för körfältsavvikelse och varning för start av ledande fordon. Dessa funktioner var tidigare endast tillgängliga på bilar med automatisk växellåda, men tillgängligheten sträcker sig till manuellt utrustade bilar för 2024.

2024 Subaru BRZ tS är planerad att nå amerikanska återförsäljare under första kvartalet 2024. Priser kommer att meddelas närmare försäljningsdatumet.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button