Luxury car

2023 Living Vehicle resesläp lägg bara till vatten

Living Vehicle tillverkar resesläp som praktiskt taget är självförsörjande, överlandande små hem med fokus på hållbart boende. De är inte billiga, med start på $339 995 för ingångsnivån 2023 Core-modellen, men de är vackra, robusta och främst solcellsdrivna; Core levereras med 1 400 watt solkapacitet och 14,4 kWh lagringskapacitet som standard. De senaste funktionerna för Living Vehicle-serien skulle kunna göra det möjligt att leva utanför nätet mycket längre än tidigare och göra arbetssemestern så mycket mer produktiv.

Markeringstältet är en atmosfärisk vattengenerator från Watergen. Drivs av solpanelen, förvandlar Watergen fuktighet till en dricksvattenförsörjning. Den första haken är att luft-till-vatten-systemet behöver minst 20 % luftfuktighet för att fungera, men det är inte den höga ribban det kan tyckas vara. Den genomsnittliga årliga luftfuktigheten i Los Angeles är norr om 60%, den lägsta genomsnittliga luftfuktigheten för en ökenstad i södra Kalifornien som Bakersfield är 38%. Phoenix, Arizona, i juni går ner till 11 % luftfuktighet i genomsnitt på eftermiddagen, annars finns det gott om vattenånga även i den där blåsiga metropolen. Under idealiska förhållanden kan Watergen filtrera upp till fem liter vatten per dag, tillräckligt för att hålla ett par passagerare hydrerade, matade och rena.

Golvstående luft-till-vatten-generatorer börjar på cirka 1 000 dollar och kan kosta mycket mer. Watergen har utvecklat sitt bärbara system i minst tre år, och det är inte det enda företag som försöker få ut en mobil enhet på marknaden. Ett bekvämt hem som kan dra sin egen elektricitet och vatten kan förvandla en landningsresa till en semi-permanent flytt, men här är den andra haken: Watergen-alternativet kostar $25 995 att lägga till ett levande fordon. En del av dessa pengar är utan tvekan att betala för intern integration och enorm bekvämlighet, men det är en hisnande premie.

Se även  Du kan fortfarande köpa en EV eller PHEV 2022 och göra anspråk på skatteavdrag – bara om den är amerikansktillverkad

Den andra nya funktionen för 2023 är Creative Studio, en komplett Mac-baserad datorinstallation för alla som behöver stor kraft och grafik. Den grundläggande konfigurationen innehåller en Apple MacBook Pro M1 16-tums bärbar dator med styrplatta och sekundärt tangentbord, två monterade Apple XDR-skärmar, två Genelec Studio-högtalare, Apogee USB-ljudgränssnitt, en Logitech 4K-webbkamera och ett trådbundet headset. Det börjar på $5 995 för satsen, men kan uppgraderas med ett kraftfullare laptopchip, olika bildskärmar, bättre mikrofoner och mer. Kontoret är inrett på ett 80-tums skrivbord i valnöt som är utformat för en eller två personer, monterat på basen av en utfällbar säng. Genom att sänka den queen-size Memory Foam-sängen vänds skrivbordet automatiskt in i utrymmet under sängen.

2023 års Living Vehicle-sortiment är tillgängligt nu, men en beställning som görs idag tar 10 till 12 månader att slutföra. De som föredrar en digital och mycket billigare tillflyktsort kan leka med en imaginär konstruktion på den fullfjädrade konfiguratorn.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button