Luxury car

Bentley Speed ​​Six Continuation Series avslöjades på Goodwood Festival of Speed

Bentley Continuation-serien av bilar… fortsätter. Idag presenterade Bentley Speed ​​Six Continuation Series på Goodwood Festival of Speed. Detta följer serien med 12 Bentley Blower Continuation-modeller, men ursäkta att du bara hör om den nya serien nu, eftersom 12 Speed ​​Six-enheterna redan är omtalade.

Bentley säger att de betraktar Speed ​​Six som sin mest framgångsrika racerbil någonsin eftersom den dominerade Le Mans både 1929 och igen 1930. Precis som Blower kommer Speed ​​Six att byggas med samma processer som originalbilen av Bentleys skräddarsydda och karosseriavdelning, Mulliner. Bentley har 80 % av bilens originalritningar och kompletterar denna kunskap med originalmekanikeranteckningar och data hämtade från en original 1930 Le Mans racer och en 1930 Speed ​​Six som för närvarande finns i Bentleys Heritage Collection.

Den sexcylindriga ”6½ liters”-motorn (som Bentley tycker om att kalla den) krävde skapandet av över 600 nya delar för att bygga, och Bentley säger att de första dynotesterna visar att den ger 205 hästkrafter, vilket är 5 hästar mer än vad de ursprungliga racermotorerna dokumenterades producera. Bentley satte ursprungligen ihop denna motor som en efterföljare till Blower-motorn, eftersom tanken på den tiden från WO Bentley var att ökande deplacement skulle ge bättre resultat än överladdning.

Varje sista detalj i Speed ​​Six Continuation Series granskas för att vara så autentisk som möjligt för originalet. Den du tittar på på bilderna här är klar i Parsons Napier Green och har en inredning i brunt läder. Totalt fem autentiska färger kommer att finnas tillgängliga för köparna att välja mellan också. Hantverkarna som bygger bilarna kommer att arbeta tillsammans med yngre människor med avsikt i ett försök att förmedla de färdigheter och tekniker som används för att skapa sådana fordon. Innan en enda skruv vrids, men Bentley säger att det kommer att sätta ”Car Zero” genom ett verkligt hållbarhetsprogram med ett mål på över 21 000 miles på vägen och nästan 5 000 miles på racerbanan. Kommer någon av de 12 kunderna någonsin att komma i närheten av dessa siffror? Det skulle säkert vara coolt om de gjorde det.

Se även  1968 Mercedes-Benz 600 ägd av Jay Kay på auktion

När det gäller de 12 lyckliga personerna som kommer att äga en av dessa Speed ​​Six Continuation Series-bilar, kommer de alla att ha skräddarsydda sessioner med Mulliner-teamet för att få sina bilar anpassade och byggda efter deras specifika önskemål. Varje Speed ​​Six kommer sedan att ta 10 månader från början till slut för att slutföras, och Bentley tror att produktionen kommer att vara klar i slutet av 2025.

:

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button