Luxury car

Honda Civic Type R-GT förbereder sig för Super GT-serien

Honda Civic Type R kommer att tävla i den japanska Super GT-serien med start 2024, och kommer att göra sina första shakedown-körningar före tävlingen 25-26 juli på Okayama International Circuit i Japan.

En ny racingversion av Honda heta halvkombi, kallad Civic Type R-GT, kommer att tävla i toppklassen GT500 tillsammans med Super GT-specifika versioner av bland annat Nissan Z och Toyota Supra. Klassreglerna ger biltillverkarna ett stort utrymme att ändra karossen, vilket framgår av R-GT:s breda kaross och större bakvinge.

2023 Honda Civic Type R-GT racerbil för Super GT-serien

2023 Honda Civic Type R-GT racerbil för Super GT-serien

Klassreglerna är mer restriktiva för drivlinor och kräver en turboladdad 2,0-liters inline-4. Honda lämnade ingen ytterligare information om drivlinan, men klassreglerna satte ett effekttak på 650 hk och kräver även 6-växlad sekventiell transmission med bakhjulsdrift.

Den Civic Type R vägbil använder också en 2,0-liters turbo-4, men med framhjulsdrift, en 6-växlad manuell växellåda och en mer 315 hk och 310 lb-ft vridmoment. Det har dock visat sig vara snabbt ur lådan, och satte ett nytt rekord för framhjulsdrivna bilar på Nürburgring Nordschleife, och körde den 12,6 mil långa banan på 7:44,8.

2023 Honda Civic Type R-GT racerbil för Super GT-serien

2023 Honda Civic Type R-GT racerbil för Super GT-serien

På vägen har den senaste Civic Type R en mer vuxen karaktär än sin föregångare men förblir en blast att köra. En sådan sprängning faktiskt att den fick titeln Motor Authority Best Car to Buy 2023.

Civic Type R-GT ansluter till en racingversion designad för TCR-regler, som gjorde sin tävlingsdebut tidigare i år. Till skillnad från Type R-GT kan Civic Type R TCR ses tävla i Nordamerika i IMSA Michelin Pilot Challenge-serien.

Se även  Glickenhaus 007 LMH bekräftat för tredje WEC-säsongen, Le Mans

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button