Nyheter

Audi Q6 3-radig SUV avslöjad för Kina

Audi har avslöjat en ny mellanstor SUV som utvecklats exklusivt för Kina. Fordonet kallas en Q6, men det har ingen relation till Q6 E-Tron elektriska SUV Audi kommer att sälja globalt, inklusive här i USA

Q6 som utvecklats för Kina är baserad på Volkswagen Groups MQB-plattform designad för vanliga fordon utrustade med förbränningsmotorer. Det är en nära kusin till Volkswagen Atlas, med tidiga testmulor för Q6:an som till och med använder Atlas-karosser för att dölja sin mekanik.

Q6 sträcker sig 200,7 tum i längd och har en hjulbas på 117,3 tum. Det axelavståndet stämmer överens med axelavståndet på Atlas, medan den totala längden är några tum längre än på VW. Den extra längden resulterar i en rymlig kabin med tre sätesrader. Köpare kommer att kunna välja mellan sex- och sjusitsiga konfigurationer.

2023 Audi Q6 (Kina spec)

Två drivlinor har annonserats för Q6. En vanlig turboladdad 2,0-liters inline-4 ger 262 hk och en tillgänglig 2,5-liters inline-6:a levererar 295 hk. En automatisk växellåda och fyrhjulsdrift kompletterar det mekaniska paketet i båda fallen.

Q6 börjar säljas i Kina senare i år till ett pris från 500 000 renminbi (ungefär 74 100 $). Dess ankomst följer på en annan nyligen exklusiv Kina-exklusiv Audi, Q5 E-Tron.

När det gäller Q6 E-Tron elektriska SUV som är avsedd att säljas globalt, kommer den att debutera antingen sent i år eller tidigt nästa år. Det kommer att vara det första VW Group-fordonet att åka på biltillverkarens nya PPE-plattform och kommer att följas tätt av en relaterad elektrisk Porsche Macan.

Se även  Panasonic väljer Kansas City för vad de hävdar kommer att bli världens största batterianläggning

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button