Nyheter

Aston Martin reviderar det bevingade märket för en ny era

Aston Martin har reviderat sitt berömda bevingade märke när biltillverkaren förbereder sig för att gå in i en ny era definierad av elektrifierade fordon, såväl som nya lednings- och ägarstrukturer.

Det reviderade märket är en vidareutveckling av en design som introducerades först 1932, och särskiljs från den nuvarande märket av den frånvarande ringen runt ”Aston Martin”-manuset och den extra krökningen i några av raderna.

Den reviderade designen, skapad av den grafiska designern Peter Saville, är tänkt att framstå som mer dynamisk. Förändringen kommer när Aston Martin lanserar en ny reklamkampanj som syftar till att uttrycka känslan av att köra en av märkets bilar.

Ett 203-årigt företag som heter Vaughtons, som också skapade märkena för de förstklassiga sviterna på Titanic, har tillverkat Aston Martin-märken sedan 1960-talet. Det är en komplex process som till stor del görs för hand.

Det reviderade bevingade märket kommer först att dyka upp på uppdaterade versioner av Aston Martins sportbilar med frontmotorer som kommer 2023. En förhandstitt kommer dock så snart som helgens franska Grand Prix, eftersom Aston Martin F1-teamet kommer att bära logotypen på sina bilar , tillsammans med Aston Martins ursprungliga knapplogotyp som markerar 100 år sedan Aston Martins första Grand Prix-inträde 1922.

För att finansiera sin nya era tillkännagav Aston Martin tidigare i juli en företrädesemission samt en betydande investering av Saudiarabiens offentliga investeringsfond. Landet i Mellanöstern är nu Aston Martins näst största aktieägare.

Aston Martin har också placerat tidigare Ferrari-chefer i nyckelpositioner, inklusive rollerna som VD och teknisk chef, och förbereder sina första plug-in hybrid- och elfordon.

Nya produkter i pipelinen inkluderar uppdateringar av sina sportbilar med frontmotor, en plug-in hybrid som kommer 2024 (troligen Valhalla hyperbil) och ett elfordon som kommer 2025. EV har bekräftats som en sportbil. En elektrisk suv förväntas följa efter 2026. Fler DBX-varianter planeras också, tillsammans med en mellanmotorig Vanquish superbil.

Se även  Amerikanska stater slutför laddningsplaner för elbilar, allteftersom korridorer för alternativa bränslen tar form

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button