Nyheter

Som att ta 250 000 bilar av vägen?

Google Maps hjälper till att minska fordonsutsläppen genom effektivare färdvägar, hävdar företaget.

I oktober 2021 lanserade Google en funktion för Maps som låter förare välja rutter baserat på uppskattad bränsleeffektivitet. Sedan lanseringen har förare använt den här funktionen för att förhindra 1,2 miljoner ton beräknade koldioxidutsläpp, vilket motsvarar att ta 250 000 bilar av vägen, hävdar Google i sin senaste miljörapport (via The Verge).

Routningsverktyget lanseras i USA, men är nu tillgängligt i Kanada, Egypten och nästan 40 europeiska länder, enligt The Verge. För att beräkna den mest effektiva rutten tar Maps hänsyn till faktorer som förutspådd trafik och backar. Förare kan också specificera drivlinan – bensin, diesel, hybrid eller elektrisk.

I-5 trafik i Seattle

För att uppskatta utsläppsminskningar jämförde Google hur mycket bränsle Maps-användare sannolikt skulle ha förbränt på rutter de faktiskt körde med uppskattningar av bränsleförbrukningen på den snabbaste möjliga rutten, utan effektivitetsverktyget mellan verktygets lansering 2021 och december 2022. Observera att om den mest bränslesnåla rutten också är den snabbaste, kommer Maps att använda den som standard.

Google har också försökt göra det enklare att köra elbil genom att införliva fler funktioner för att hitta laddstationer. Det lade till laddningsstationsplatser till Maps 2018, men uppdaterade nyligen funktionen och lade till möjligheten att sortera efter laddningskraft. Det hjälper till att rita ut den snabbaste rutten för elbilsförare samtidigt som det tar hänsyn till laddningsstopp.

Google Maps EV-laddstationsfunktionalitet

Google Maps EV-laddstationsfunktionalitet

Oavsett om du har en elbil eller ett förbränningsfordon är att köra effektivt en färdighet i sig. Och fler företag vill göra det lättare att maximera effektiviteten när bilindustrin går över till elbilar.

Se även  Varför tog det så lång tid för VW ID.Buzz att komma till USA?

EV-fokuserade ruttplaneringstjänster som A Better Routeplanner (nyligen förvärvad av Rivian) och Chargeway syftar till att göra laddningen mer begriplig för förare. Stellantis presenterade i juni sin egen ruttplaneringsapp och verktygslåda, en del av en ny verksamhet som heter Free2Move Charge som kommer att hantera laddning, hårdvara, mjukvara och relaterade tjänster för företagets elbilar.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button