Luxury car

De snabbaste japanska bilarna i världen

Låt oss vara verkliga – det finns ett stort segment av bilfans som har fel om japanska bilar. För många människor kommer bara en eller två saker att tänka på: tillförlitlighet och värde. Detta missar en stor del av den japanska bilkulturen, de fordon som alltid, som Tesla skulle uttrycka det, är i ”löjligt läge”. Det har alltid varit så också, med asiatiska underverk rankade under europeiska superbilar och amerikanska muskelbulk i allmänhetens sinne. Men detta borde inte vara fallet, och låt mig visa dig varför dessa bilar borde stå axel vid axel med sina västerländska rivaler.

Nissan GT-R Nismo

Nissan GT-R Nismo

Även om den kan vara några år gammal nu, står Nissan GT-R till salu fortfarande som en otrolig prestation för Nissan. Nismo förbättrar den redan invecklade GT-R och rampar allt upp till 11 och går sedan vidare till cirka 20. Den rampar upp från 0-60 på 2,7 sekunder och klarar av att nå 196 mph. Det är en fröjd att köra också, vilket återspeglar de många arbetstimmar som lagts ner på att göra den. Den är så drivbar eller precis som du vill att den ska vara, med en kuslig förmåga att producera mycket mer kraft än du tror är möjligt från en 3,8 liters V6. Det är det bästa exemplet på vad som kan göras när ingenjörer samlas.

Lexus LFA

Lexus LFA

Under många år sågs Lexus orättvist som tråkiga. Den sortens bil som en mellanchef köper för att fira att klättra på en annan trappa i den snabba världen av kartonger, sånt. Det är en bild som, lyckligtvis, Lexus börjar skaka, och den här bilen är ett bra exempel på varför det borde vara det. Tillverkad från 2010-2012, Lexus LFA till salu kastar en 4,8 liters V8 under huven, denna bil designades med en sak i åtanke – hastighet. Den byggdes från grunden för att riva runt Nurburgring, den notoriskt knepiga tyska racerbanan, så snabbt som möjligt. Det gjorde just det och satte en varvtid 2011 på 7:14.640. Det är 11 sekunder snabbare än en Ferrari Enzo och 12 sekunder snabbare än en Corvette. Accelerationen till 60 mph hanteras på 3,7 sekunder, och dess topphastighet på 202 mph driver den rakt in i superbilens territorium.

Se även  Vilken är den snabbaste Lamborghini?

Acura NSX

Acura NSX (2017)

Den ursprungliga Acura NSX till salu parade italiensk design med japansk ingenjörskonst och råd från den fantastiska Ayrton Senna, vilket producerade en riktigt speciell sportbil. Det är mycket för den nya modellen att följa, men den klarar det på något sätt. 2017 års modell har en elegant, futuristisk design och en 3,5 liters V6:a, som producerar 573 hk, tillsammans med tre elmotorer, vilket gör den till den hybridbil du alltid har velat ha. Bilen är också extremt lyhörd – även vid låga varvtal kommer du att ha kul att köra den, och det finns en verklig känsla av koppling mellan bil och förare. Verkligen en framtidsbil.

Hedersomnämnande:

Mazda RX-8

Mazda RX-8

Även om den kanske inte är lika snabb som bilarna ovan, var Mazda RX-8 en fascinerande bil. Tillverkad från 2003-2012 var RX-8 den sista produktionsbilen som använde Mazdas roterande motordesign, som lyckades få en 1,3L-motor att ta bilen upp till 150 mph. Det är också roligt, först och främst, samtidigt som det förblir relativt billigt. Den roterande motorn har sina egenheter, som kräver mycket regelbunden service, men den är fortfarande ett bra exempel på att ovanlig teknik kommer till användning.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button