Nyheter

Fords vd på Cybertruck, Rivian R2, 2024 Cadillac Lyriq: The Week In Reverse

Vad tycker Fords vd om Cybertrucken? Hur mycket kostar Rivian R2? Vilka ändringar i sortimentet kommer Cadillac Lyriq 2024 få? Det här är vår tillbakablick på veckan i omvänd, här på Biltips Reports.

Fords vd Jim Farley skrädde inte orden med CNBC:s Jim Kramer när han hänvisade till Teslas vd Elon Musk. ”Om han vill designa en Cybertruck för Silicon Valley-folk, bra,” sa Farley och noterade att Cybertrucken är ”som en cool high-end produkt parkerad framför ett hotell.” Han sa att Ford inte tillverkar sådana lastbilar, utan snarare för riktiga människor som gör riktigt jobb.

Cars.com släppte sitt årliga American-Made Index och Tesla hamnade i topp. De fyra mest amerikansktillverkade fordonen som säljs i USA är Tesla Model Y, Model 3, Model X och Model S. Honda, Volkswagen och Acura avrundade listan över de 10 bästa fordonen.

Rivian finanschef Claire McDonough sa att R2 kommer att avslöjas 2024. Chefen sa också att biltillverkaren siktar på ett utgångspris på cirka 40 000 dollar med laddade modeller kanske sträcker sig till 60 000 dollar. Biltillverkaren planerar att sätta R2 i produktion vid sin nya Georgia-fabrik, som är under uppbyggnad nu, 2026.

Rivian meddelade att de kommer att följa Ford och GM när de antar Teslas NACS-laddningsport, och ägare kommer att få tillgång till Teslas 12 000-laddare Supercharger-nätverk. Adaptrar för nuvarande Rivianer kommer att finnas tillgängliga 2024, och laddporten kommer att integreras i fordonen från och med 2025. Hyundai och Stellantis sa att de övervägde att byta till NACS också.

2024 års Cadillac Lyriq kostar 59 990 $ eftersom sortimentet utökas med fler trim och alternativ. Det lägre priset kommer via introduktionen av ingångsnivån Tech-trim, medan en Sport-trim kommer för att toppa den nuvarande Luxury-trimningen.

Se även  Porsche Taycan-uppgradering halverar tiden att ladda hemma

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button