Luxury car

GM Ultium-baserade 2024 Acura ZDX fångad oförställd på spionbilder

Det du ser ovan är vår bästa look hittills på 2024 Acura ZDX. SUV:n, även om den inte är helt produktionsklar (främst de tillfälliga strålkastarna), är helt och totalt fri från linjedöljande kamouflage. Det resulterande fordonet är helt klart ett nedtonat Precision EV-koncept, och ett som gör ett bra jobb med att dölja sin GM-underbyggnad.

Liksom konceptet har den en framåtlutad nos med en uttömd version av Acura företags femkantiga galler. Den långa nosen ger vika för en kraftigt krattad vindruta och ett flytande tak. Det taket har en distinkt behandling av bakre stolparna med en liten skåra för det bakre glaset för att skapa det flytande utseendet.

Det finns naturligtvis eftergifter till verkligheten. Den nedre frontpanelen har relativt obeskrivliga galler, även om de inte heller förringar resten av fordonet. Och naturligtvis finns det stora ytterbackspeglar och konventionella handtag för att komma in.

ZDX kommer att baseras på GM Ultium-plattformen och med tanke på storleken och den sannolika prestandan kommer den förmodligen att vara nära relaterad till Chevy Blazer. Till Acuras designers, och kanske även GM:s arkitektur, äran ser ZDX inte ut som en omarbetad Blazer. Och skillnaderna kommer att fortsätta utanför det yttre. Medan GM kommer att släppa Apple CarPlay och Android Auto, kommer Honda- och Acura-versionerna av Ultium-SUV:ar att behålla mjukvaran för telefonspegling. Den kommer fortfarande att ha Google-appar inbyggda samt stöd för pekskärm, till skillnad från vissa gasdrivna Acura-modeller.

Vi kommer att se ZDX-lanseringen nästa år. Den kommer till och med ha en högpresterande Type-S-variant som TLX och Integra. Det får oss att tro att något liknande den dubbelmotoriga 557-hästkraftsdrivlinan från Blazer SS kommer att finnas tillgänglig. Vi kommer att vara nyfikna på att se hur de mildare drivlinorna kommer att se ut, om de alla kommer att vara dubbla motorer eller om det kommer att finnas enmotoriga inställningar. Och om det finns enmotoriga layouter, oavsett om de är fram- eller bakhjulsdrivna, eftersom båda alternativen är tillgängliga på Blazer.

Se även  2024 Ford Mustang (S650) debuterar den 14 september på 2022 års bilmässa i Detroit

:

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button