Luxury car

2024 GMC Hummer EV Pickup räckvidd ökade till 381 miles

GMC:s Hummer EV Pickup går in i 2024 års modell med en handfull förändringar, nyckeln bland dem är ett nytt batterialternativ och ökad räckvidd.

En ny Hummer EV SUV-kaross är också tillgänglig för 2024.

När det gäller pickupen erbjuds inte längre den tidigare versionen 1, vilket lämnar 3X som enda klass tillgänglig. Standarddrivlinan är en tremotorsuppsättning (en motor fram och två bak) klassad till 1 000 hk.

Det finns nu dock två batterialternativ att välja mellan. Standardalternativet är en ny 20-modulsenhet medan den tidigare standard 24-modulen nu är tillgänglig. GMC har inte tillhandahållit några räckviddsuppskattningar för 20-modulsbatteriet men sa att 24-modulsenheten kommer att leverera 381 miles räckvidd, upp från föregående års 355 miles. GMC sa inte hur ökningen uppnåddes.

2023 GMC Hummer EV Pickup

2023 GMC Hummer EV Pickup

Räckviddsuppskattningen är med standard 22-tumsfälgar och 35-tums terrängdäck. Satsa på Extreme Off-Road-paketet, som lägger till 18-tumshjul med 35-tums Mud-Terrain-däck, och GMC:s räckviddsuppskattning för 24-modulbatteriet sjunker till 359 miles, upp från föregående års 329 miles.

Hummer EV Pickup kräver inte EPA-testning på grund av dess monstervikt men GMC:s uppskattningar beräknas med samma testcykel som EPA, enligt biltillverkaren.

24-modulsbatteriet är också alternativet att få om du vill ha maximal acceleration. GMC anger en 0-60 mph tid på tre sekunder med Watts to Freedom lanseringskontroll. Välj 20-modulsbatteriet, och 0-60 mph-tiden är 3,5 sekunder.

Oavsett batteri kommer Hummer EV Pickup välutrustad. Standardartiklar inkluderar bakhjulsstyrning med CrabWalk diagonaldrift, adaptiv luftfjädring och Super Cruise automatiserad förarassistans som nu täcker mer än 400 000 miles av vägar över hela USA och Kanada.

Bogserkapaciteten är maximalt 8 500 pund men sjunker till 7 500 pund med Extreme Off-Road-paketet. Utöver Mud-Terrain-däcken, lägger Extreme Off-Road-paketet till ytterligare fyra underredeskameravyer för totalt 18 kameravyer, kraftiga kulsplines halvaxlar och underredesskydd inklusive fem glidplattor, sköldar för batteri och motorer, och vippskydd.

Prissättningen för 2024 Hummer EV Pickup börjar på $106 945, och prissättningen för 2024 Hummer EV SUV börjar på $100,395. Båda siffrorna inkluderar destination.

Trots de branta prislapparna har fordonen fått tusentals beställningar. GMC sa att bokningarna har toppat mer än 90 000, fördelat jämnt mellan Pickup och SUV. Med tanke på den starka efterfrågan tar GMC inte fler reservationer eftersom de bygger fordon för kunder som har konverterat sina reservationer till order. Biltillverkaren har inte angett när bokningsprocessen kommer att startas om.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button