Luxury car

Brabus kommer att erbjuda en superbegränsad specialutgåva baserad på Mercedes-AMG SL 63

Brabus är inte ett märke känt för en känsla av subtilitet, även om många av de fordon som den stämmer inte behövde mycket hjälp att sticka ut i första hand. Det är fallet med dess senaste skapelse, som tar den redan imponerande Mercedes-AMG SL 63 till nya nivåer med en superbegränsad specialutgåva för att hedra Brabus grundare Bodo Buschmann.

Brabus 750 Bodo Buschmann Edition ”1 av 25” är ett återgångstema på 1990-talet när företagets grundare fick testa en äldre V12 SL utan huven. På typiskt Brabus-manér fick bilens dubbla turboladdade 4,0-liters V8 en spadag med nya turboladdare och en ökning av hästkrafter från 577 till 750 som möjliggör bilens imponerande 0-62 mph (0-100 km/h) tid på bara 3,3 sekunder.

Även om Buschmanns testbil saknade huv på bilden, kommer specialutgåvan SL som bär hans namn med hela karossen intakt. Frontpanelen omarbetades med Brabus kolfiberelement och företagets märke ersätter Mercedes-AMG-logotyperna på de flesta ställen. Brabus lade också till en bakspoiler och diffusor i kolfiber som ramar in dess aktiva prestanda avgassystem. Bilens pricken över i:et kommer från 21- och 22-tums Brabus Monoblock II Evo tri-ekrade hjul och en helt quiltad läderinteriör med diamantsömmar från golv till tak.

En av de bästa delarna med att köpa en ”fabrikstrimmad” bil som en Brabus är att företaget täcker sitt arbete med tre års garanti. SL är en specialutgåva som kommer direkt från Brabus, men företaget trimmar även fordon och säljer prestandadelar till Mercedes och andra märken. Som du kanske har gissat från namnet kommer Bodo Buschmann Edition att vara begränsad till bara 25 bilar. Det är sannolikt inte ett problem för de flesta av oss, eftersom bilens ultraexklusiva prislapp på 369 565 $ placerar den i sällsynt sällskap bland de dyraste bilarna som säljs idag.

Se även  Porsche Frankrike visar special 911 på Le Mans Classic

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button