Nyheter

Laddningsstationer för elbilar med Tesla-kontakter kan utnyttja federala medel

Vita huset erbjuder subventioner till laddstationer som använder Tesla-kontakter, så länge de även inkluderar Combined Charging Standard (CCS)-kontakter, rapporterade Reuters i fredags.

Rapporten följer på ett tillkännagivande från General Motors den här veckan, och Ford ett par veckor tidigare, att de skulle anta Tesla-kontakten, som Tesla nyligen döpte om till North American Charging Standard (NACS) för framtida elbilar. Båda biltillverkarna har gynnat CCS fram till denna punkt.

Den federala regeringen sa tidigare i år att Tesla kommer att behöva öppna sitt nätverk för andra elbilar för att vara berättigad till en del av de 7,5 miljarder dollar som avsatts i Biden-administrationens infrastrukturlag, som syftar till att skapa ett nationellt nätverk med 500 000 laddare. Stater har kontroll över 5 miljarder dollar av denna finansiering, fördelat på fem år, men det måste godkännas av den federala regeringen.

GM elbilar får tillgång till Tesla Supercharger 2024

Vita huset sa inte om CCS-adaptrar var tillräckligt för att Tesla skulle bevisa interoperabilitet, och det togs inte upp i uttalandet som rapporterades av Reuters. Biltips Reports har kontaktat det gemensamma kontoret som övervakar genomförandet av programmet.

I ett brev till Federal Highway Administration förra året hävdade Tesla att dess Supercharger-stationer borde kvalificera sig för federal finansiering om de var samlokaliserade med CCS-stationer, vilket skulle göra det möjligt för biltillverkaren att undvika att installera CCS-kontakter på sina egna laddare.

Den federala regeringen är också mitt uppe i att ta itu med laddarens tillförlitlighet i utbyggnaden av infrastrukturen – inklusive krav på data om drifttid och tillförlitlighet. Det är en annan ruta som Tesla måste kontrollera för att få federal finansiering för sina laddstationer – finansiering av andra nätverk som förlitar sig på CCS-kontakten hade hoppats kunna dra nytta av.

Efter Fords och GMs avhopp skulle federal finansiering av Teslas laddstationer vara ytterligare ett slag mot CCS. Det försätter också hårdvarutillverkare och laddningsnätverk i positionen att behöva bestämma vilket format som ska stödjas. Vissa hade redan tillkännagett planer på att erbjuda NACS-kompatibilitet, men inom några dagar efter det har det redan skett en snabb push för att stödja Tesla-standarden.

”I slutändan hänför sig det ökade antagandet av NACS-standarden både till dess utbredda användning av elbilsförare och tillförlitligheten hos stationer som för närvarande erbjuder NACS”, sa Nathan Yang, produktchef för FLO, i ett uttalande på fredagen och tillade att ”FLO är en branschledare inom tillförlitlighet och erbjuder en drifttid på över 98 %.”

ChargePoint anslöt sig till refrängen på måndag och tillkännager planer på att de snart kommer att erbjuda NACS-kontakten för sina Express 250 och Express Plus DC snabbladdare, plus sina CFP50, CF6000 och Home Flex AC (Level 2) laddare för hem eller kommersiell användning. Det lovade också ”kostnadseffektiva fältuppgraderingar tillgängliga för laddare som redan är i drift.”

ChargePoint Express Plus modulärt DC snabbladdningssystem för elbilar, lanserat på 2017 CES

ChargePoint Express Plus modulärt DC snabbladdningssystem för elbilar, lanserat på 2017 CES

”ChargePoint NACS-anslutningslösningarna var aktivt i FoU innan de senaste nyheterna om kontakttypen, och som ett resultat är de planerade att leverera före fordonen med inhemska NACS-portar som annonserats under de senaste två veckorna”, säger företaget till Biltips Reports.

Wallbox tillkännagav också planer på att införliva NACS i sin Supernova DC snabbladdarlinje, som kommer senare i år i versioner upp till 180 kw. ”Integrationen av NACS i dess produktsortiment är ett avgörande steg i Wallbox engagemang för att utöka mångsidigheten och tillgängligheten för sina laddningslösningar”, heter det.

Se även  2024 GMC Canyon AT4X AEV redo att ge sig ut på spåren med 35-tums däck

ABB, en av de största tillverkarna av DC snabbladdningshårdvara, också släppte ett uttalande på Twitter Fredag ​​sa att det skulle erbjuda NACS-kontakter som ett alternativ på sina produkter.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button