Nyheter

Porsche 911 Classic Club Coupe säljs för 1,2 miljoner dollar

På en auktion som hölls i helgen på Porsche Experience Center i Atlanta, Georgia, såldes en 996-generation 911 för ett rekordpris.

Auktionen, som hölls för att fira förra veckans 75-årsjubileum av den första registreringen av en sportbil byggd av Porsche, såg ett antal klassiska modeller från biltillverkaren gå under klubban, inklusive en 1964 904 Carrera GTS, en 1984 962, och en 1980 911 SC ”Safari” rallybil.

Det var dock en 911 Carrera från 1998 som slog rekord. Bilen såldes för 1,2 miljoner dollar, vilket är det högsta priset som betalats för en 996-generation 911.

Naturligtvis var det inget vanligt exempel, även om det var så det började livet. Bilen är engångsexemplet känd som 911 Classic Club Coupe, som Porsche rullade ut 2022. Det var en vanlig 911:a som hämtades av Porsche Club of America (PCA)-medlemmen Vu Nguyen hos en återförsäljare i Virginia och omvandlades över en tvåårsperiod av Porsche för att lyfta fram kapaciteten i dess Sonderwunsch-personaliseringsprogram, samt för att fira PCA, den äldsta och största Porsche-klubben.

Projektet följde ett liknande tillvägagångssätt som 997-generationen 911 Sport Classic lanserades 2009 genom att applicera stylingelement från äldre modeller på en nyare generation 911. Vissa element lånades dock från den senaste 992-generationen 911 Sport Classic, som fortfarande var under sveper när 911 Classic Club Coupe avslöjades. Dessa lånade element inkluderade Sport Grey Metallic exteriörlack och sätets mittpaneler med ett flätat läder i en Pepita houndstooth-look.

Förvandlingen innebar att bilen skickades till Porsches huvudkontor i Stuttgart, Tyskland, där Sonderwunsch-teamet tog av den och byggde om den med nya delar, många av dem specialanpassade delar. Mekaniska komponenter, inklusive bromsar, motor och transmission, var renoverade föremål som lånats från andra bilar, med motorn från en 996-generation 911 GT3. Det är en 3,6-liters flat-6 med en kapacitet på 375 hk.

Se även  Porsche Macan EV-volym för att matcha gasdriven modell

För att säkerställa att modifieringarna utfördes som förväntat byggdes en testbil som genomgick omfattande tester vid Porsches huvudtestanläggning i Weissach, Tyskland, och den snabba Nardo-testbanan i Italien. De aerodynamiska elementen finslipades också i en vindtunnel.

Förra året rullade Porsche också ut ett liknande projekt där en modern 911 förvandlades till en bil som liknar karaktären Sally Carrera från 2006 års animerade film ”Cars”. Den såldes på en välgörenhetsauktion för 3,6 miljoner dollar.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button