Electric car

Ytterligare en elektrisk cabriolet som inte är bunden till USA

MG återvänder till sina rötter med en elektrisk sportbil, men den kommer inte till USA

MG Cyberster, som presenterades på Shanghai Auto Show 2023, är en liten tvåsitsiga cabriolet som liknar de sportbilar som populariserade det brittiska märket under dess glansdagar från 1940-talet till 1960-talet. Cyberster är dock elektrisk. Den är också utrustad med saxdörrar som vanligtvis ses på dyrare superbilar.

2024 MG Cyberster

För nu är Cyberster planerad att börja säljas i Kina och Europa 2024. MG-märket har varit under kontroll av Kinas största biltillverkare, statligt ägda SAIC, i mer än 15 år. Med tanke på den nuvarande handelsmiljön ser det mindre troligt ut att en statsägd biltillverkare som SAIC kan vara en av de första biltillverkarna från Kina, om någonsin, att sälja sina fordon i USA

Dessa marknader kommer att få en enmotors bakhjulsdriven version med en effekt på cirka 309 hk och en dubbelmotorig fyrhjulsdriven version som producerar cirka 536 hk. Tjänstevikten på 4 078 pund för basmodellen med en motor och 4 376 pund för modellen med dubbla motorer kommer att vara långt över den för den ursprungliga Tesla Roadster.

2024 MG Cyberster

2024 MG Cyberster

MG har erbjudit elbilar i andra karossstilar i några år nu. Den elektriska roadstern har funnits sedan 2018 eller tidigare – med Mazda MX-5 Miata åtminstone delvis som inspiration, tillsammans med, nästan säkert, modeller som MGB, en av de ikoniska sportbilarna från MG:s storhetstid. Cybersterns rejäla vikt betyder att den kommer att vara en annan best än de lätta sportbilarna.

Cyberster är ännu en liten elektrisk cabriolet som inte är bunden till USA. Mini Cooper SE Cabriolet är en verklighet i begränsad produktion – men bara för Europa. Volkswagen har övervägt en elektrisk cabriolet, som visar renderingar 2021. Dessa renderingar var dock baserade på VW ID.3 halvkombi, som inte säljs i USA, vilket gör det mindre troligt att en produktionsversion skulle erbjudas här.

Se även  Först i sitt slag på 60 år

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button