Nyheter

VW släpper nischmodeller, med början med Arteon

Volkswagen planerar att minska nischmodeller som Arteon-luckan och vagnen för att förbättra effektiviteten i sin verksamhet och i sin tur öka vinsten, sa biltillverkaren på onsdagen.

Den nya strategin, som syftar till att förbättra intäkterna med 10 miljarder euro (cirka 10,8 miljarder USD) och öka avkastningen på försäljningen till 6,5 % till 2026, utan att minska jobb eller löner, tillkännagavs av VW:s varumärkeschef Thomas Schäfer vid ett möte med fackföreningar kl. Volkswagen Groups huvudkontor i Wolfsburg, Tyskland.

”Vi kommer att fokusera på ett litet antal – även om det är äkta – Volkswagens kärnmodeller,” sa han. ”Detta kommer att minska komplexiteten och ge högre vinster.”

Schäfer gav ingen tidslinje för avvecklingen av Arteon, men det kommer sannolikt att bli när VW startar produktionen av den liknande 2025 ID.7 elektriska luckan (och snart vagn) vid Arteons fabrik i Emden, Tyskland, runt slutet av året.

2021 Volkswagen Arteon R

Schäfer sa heller inte vilka andra modeller som potentiellt skulle kunna släppas.

En talesman för VW bekräftade att Arteon kommer att överleva in i 2024 års modell, men sa inte om det kommer att finnas efterföljande modellår för den.

Förutom att släppa modeller kommer VW också att försöka minska antalet alternativ och varianter inom återstående modelllinjer. Detta kommer att börja med ID.7, som VW sa kommer att ha mycket färre konfigurationsalternativ jämfört med nuvarande Golf.

Det kommer också att ske ytterligare konsolidering av plattformar och produktion med andra volymmärken inom VW-koncernen. Ett exempel på detta är VW:s kommande subcompact EV som förhandsvisades tidigare i år av konceptbilen ID.2all. VW sa att andra VW Group-märket SEAT tar ledningen för fordonets utveckling och produktion, såväl som med liknande modeller från Skoda, SEAT och Cupra. På samma sätt har Skoda blivit ledande för VW:s nästa Passat och tillhörande Skoda Superb.

Se även  Ruf "Bergmeister" redo för en pigg körning uppför backen

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button