Nyheter

VW nära att avslöja tredje generationens Tiguan

Volkswagen har lämnat de första detaljerna om sin kommande omdesignade Tiguan, prototyper för vilka nu testas slutgiltigt.

Fordonet är baserat på en uppdaterad version av nuvarande Tiguans MQB modulära plattform och kommer, beroende på marknaden, att erbjuda alternativ för gas, diesel och hybriddrivlina. VW är också känd för att arbeta på en elektrisk kompakt crossover som kan vara märkt med ett ID.Tiguan. Prototyper för denna modell är också ute och testas.

Nya Tiguan representerar den tredje generationen av namnskylten och kommer att växa i längd med cirka 1,2 tum jämfört med den nuvarande modellen. Det mesta av den extra längden kommer att gynna lastutrymmet, som för den nya generationen växer 1,2 kubikfot till totalt 22,9 (mätt till höjden på baksätets ryggstöd).

VW kommer också att ladda den nya Tiguan med förstklassiga tekniska funktioner. Dessa kommer att inkludera, antingen som standard eller tillgängliga, föremål som högupplösta matris LED-strålkastare, en 15-tums infotainmentskärm, en vridbar körlägesväljare med egen miniskärm, ett brusreducerande paket och uppvärmda och ventilerade massagestolar främre.

2025 Volkswagen Tiguan prototyp

En funktion som bekräftas av VW som en tillgänglig artikel kommer att vara adaptiv fjädring med dubbla ventildämpare som styrs av samma fordonsdynamikhanteringssystem som finns i Golf GTI. Förutom att styra de nya stötdämparna, styr systemet även fordonets elektroniska differentialspärrar och bromsar för att förbättra hanteringen vid gränsen.

Den omgjorda Tiguan är inställd på debut i höst och bekräftas av VW att börja säljas i Europa 2024. Det är dock inte klart om den nya kompakta crossovern kommer att nå USA. Den nuvarande Tiguan finns här som standard i form med lång axelavstånd. Tiguan med lång axelavstånd marknadsförs som en Tiguan Allspace på andra marknader och den här karossen kanske inte får en repris.

Se även  Fisker planerar att ta med utbytbara batterier till Ocean EV år 2024

Wards Auto rapporterade på torsdagen att Tiguan med lång hjulbas kommer att ersättas av en omdesignad version av den kinesiska marknaden Tayron kompakt crossover. Enligt rapporten kommer den omdesignade Tayron att erbjudas med både vanliga och coupéliknande karosser, och marknadsföras i USA som den nya Tiguan.

Den omgjorda Tayron/Tiguan för Nordamerika kommer enligt uppgift att hämtas från VW:s fabrik i Puebla, Mexiko. Den kinesiska marknaden kommer att försörjas från en fabrik i Kina, medan VW för andra marknader kommer att bygga crossovern vid sin fabrik i Wolfsburg, Tyskland.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button