Nyheter

VW ID.Buzz-test, Fiat EVs, Stellantis EV-plattform för Europa: Dagens bilnyheter

VW planerar att testa ID.Buzz skåpbilar nära Teslas huvudkontor. Fiat visar två nya elbilar osannolikt för USA. Och dess moderbolag visar upp sin vanliga elbilsplattform för Europa. Detta och mer, här på Biltips Reports.

Volkswagen fortsätter sitt program för autonoma fordon efter den numera nedlagda Argo.AI, och den använder sin ID.Buzz elektriska skåpbil för USA:s autonoma tekniska tester – till en början på gatorna i Austin. Men det bör noteras att VW använder versionen med kortare axelavstånd som den inte kommer att sälja till amerikaner.

Fiat visade på onsdagen sin lilla Topolino elektriska minibil, såväl som den kompakta crossovern 600e som ligger nära den 500X crossover som erbjuds i USA. Det finns dock inga amerikanska planer för någon av dessa modeller, enligt Fiat, men 500e EV fortsätter enligt schemat för början av 2024.

Och Fiats moderbolag, Stellantis, har detaljerat en av de fyra plattformarna som kommer att stödja upp till 2 miljoner elbilar årligen inom sina många varumärken. STLA Medium-plattformen kommer att erbjuda snabbladdning och långt över 300 mils räckvidd i vissa former. Det förväntas bli ryggraden i flera viktiga vanliga elbilar för Europa – tänk Peugeot, Citroën och kanske Fiat – och kommer att utgöra grunden för modeller som i första hand är kompakta enligt amerikanska standarder.

__________________________________

Följ Biltips Reports på Facebook och Twitter

Se även  Nismo visar upp officiella delar till Nissan Z med SEMA-koncept

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button