Nyheter

VW ID.Buzz försening, Alfa Tonale PHEV, MPG-böter, Colorado-incitament: Dagens bilnyheter

Varför tar den elektriska VW-bussen så lång tid att anlända till Amerika? Alfa Romeos nya laddhybrid pekar mot elbilar men imponerar inte på mpg. GM och Stellantis betalar bränsleekonomisböter. Och Colorado ökar sina statliga EV-krediter och ser till att vara överkomliga. Detta och mer, här på Biltips Reports.

Colorado uppmuntrar mindre, billigare elbilar med sina senaste statliga elfordonsincitament, som förstärktes och förstärktes i maj. Med en kredit på 5 000 USD plus ytterligare 2 500 USD i kassan för fordon med en MSRP under 35 000 USD, är de bland de mest generösa elbilsincitamenten bland amerikanska delstater.

Alfa Romeo Tonale plug-in hybrid går 33 elektriska mil, enligt dess EPA-betyg som bekräftats av biltillverkaren den senaste veckan – även om den som hybrid bara ger 29 mpg. Hur passar den in i laddhybridlandskapet?

Enligt federala dokument som hänvisas till i en färsk rapport betalade Stellantis och GM nyligen rekordhöga böter för bränsleekonomi – sammanlagt 363 USD för underskott som i GM:s fall går ända tillbaka till 2016.

Och varför försenades VW ID.Buzz år för USA? Trots koncept som retat idén om en modern buss sedan 2001, och konceptet som förhandsgranskar denna design från sju år sedan, kommer Amerika att vänta mer än ett år mer på sin VW elektriska skåpbil. Som chefer beskrev för Biltips Reports förra veckan, var fokusgrupper delvis varför; så var ett behov av att hoppa förbi VW:s mjukvara och gränssnittsproblem.

__________________________________

Följ Biltips Reports på Facebook och Twitter

Se även  2024 Kia ​​Stinger Tribute Edition kostar $54 565

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button