Nyheter

VW ID.4-skatteavdrag, Tesla-prissänkningar, Jaguar och Range Rover EV: Dagens bilnyheter

VW ID.4 är berättigad till hela $7 500 EV-skatteavdrag. Tesla sänkte priserna på Model 3 och Model Y ännu en gång. Och Jaguar och Land Rover får en ny laddning för elbilar. Detta och mer, här på Biltips Reports.

Som en del av ett tillkännagivande som bekräftar en investering på 18,7 miljarder dollar i Jaguar och Land Rover EVs under fem år, bekräftade Jaguar Land Rover en elektrisk arkitektur för Range Rover SUV:ar, inklusive en ”medelstor” Range Rover EV som den kommer att börja ta emot beställningar för senare. år. Den tillkännagav också den första av tre nya elektriska Jaguar-modeller – en ”4-dörrars GT” som kommer att kosta cirka 125 000 USD, med mer kraft än någon tidigare Jaguar och en räckvidd (WLTP) på 430 miles.

Volkswagen bekräftade på onsdagen att 2023 års VW ID.4 är berättigad till hela $7 500 Clean Vehicle Credit. Modellen är gjord i Chattanooga, Tennessee, med amerikansk batterikälla. Rivian har också bekräftat sin 2023 R1S och R1T på IRS:s lista över skattekreditberättigade modeller.

Och onsdagen förde ytterligare en omgång av Tesla-prissänkningar – den sjätte ännu i år – vilket sänkte priset på de flesta Model 3- och Model Y-versionerna med $2 000 respektive $3 000. Dessa nedskärningar kom mindre än ett dygn före Teslas presentation av kvartalsekonomiska resultat för analytiker och aktieägare.

__________________________________

Följ Biltips Reports på Facebook och Twitter

Nyhetsbrev för Biltips Reports

Registrera dig för att få de senaste miljöbils- och miljönyheterna, levererade till din inkorg dagligen!

Jag samtycker till att ta emot e-postmeddelanden från Biltips Reports. Jag förstår att jag kan avsluta prenumerationen när som helst. Integritetspolicy.

Se även  Verstappen vinner actionfyllda 2022 F1 Italian Grand Prix

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button