Reviews

Volvo V60 recension 2023 | Auto Express

Volvo V60 satsar på teknik, praktisk och subtil svensk design, vilket gör den till en riktig konkurrent till det tyska etablissemanget. Många av V60:s rivaler fokuserar på förarens tilltalande, men Volvon tar ett mer komfortorienterat tillvägagångssätt. Vi gillar också att kabindesignen är ljusare än hos konkurrenterna från BMW, Mercedes och Audi, plus att kvaliteten är imponerande.

Med alternativ för framhjulsdrift eller fyrhjulsdrift, plus ett par snabba laddhybrider för att locka affärsanvändare, är V60 ett attraktivt förslag till den tyska normen – det finns till och med en upplyft Cross Country-version att ta sig an mängden av SUV:ar som är så populära just nu.

Om Volvo V60

Volvo är känt för sina herrgårdsbilar, och medan det svenska märket framgångsrikt har anammat SUV-konceptet genom att erbjuda några av de mest attraktiva fordonen i klassen, bevisar V60 och dess större V90-syskon att den också har hållit sig trogen sina rötter.

V60 följer traditionen av ikoniska Volvo-gårdar som tidiga 240 och senare 850, som allmänt ansågs vara några av de mest praktiska och familjevänliga bilarna på marknaden. Volvos intåg i SUV-sektorn har minskat fokus på fastighetsköpare, men det faktum att den senaste V60 kom ett år före sin systermodell S60 sedan 2018 tyder på att Volvo fortfarande värdesätter dess traditionella styrkor. S60 gick också ut från försäljning under en kort stund 2022, medan V60 fortsatte.

Detta är andra generationens V60, och det är mest uppenbart en rival till herrgårdsversioner av rivaliserande tyska premium-exec-modeller som Audi A4 Avant, BMW 3-serie Touring och Mercedes C-Klass Estate. Det är ungefär det om du bara är intresserad av den en gång dominerande herrgårdsbilsformeln, men naturligtvis har många förare nuförtiden bytt trohet till de väldigt många stadsjeepar och crossovers som erbjuder liknande praktiska egenskaper med en befallande vägvy och mer fashionabel stil. Det finns också gott om herrgårdsfamiljebilar från andra märken som kan gå över till premiumvärlden med modeller med högre specifikationer av Volkswagen Passat, Mazda 6 och Peugeot 508.

Se även  Peugeot 308 recension | Auto Express

De beprövade löparna som V60 använder finns också i den utgående XC90, XC60 och V90 kombi. V60:s motorsortiment består uteslutande av fyrcylindriga bensinmotorer på 2,0 liter, märkta som B3, B4 och Cross Country-only B5. Alla tre har nu mild-hybrid-teknik, men för dem med fokus på effektivitet erbjuder Volvo även plug-in-hybridversionerna T6 och T8. Båda V60 PHEVs producerar långt över 300 hk och kan ge tillbaka över 330 mpg, enligt Volvo. B6-motorn på 296 hästkrafter har lagts ned sedan V60 lanserades, med dieselalternativen D3 och D4 också borttagna från sortimentet nu.

B3 och B4 V60 kommer med en sjuväxlad automatisk växellåda och är endast framhjulsdrivna, medan drivlinorna B5, T6 och T8 har en åttastegad automatisk och fyrhjulsdrift.

Priserna för V60 börjar från cirka 41 000 pund och stiger till drygt 58 000 pund, vilket är mer eller mindre i nivå med konkurrenterna. V60 erbjöds tidigare i en rad specifikationer, inklusive Momentum, R-Design, Inscription och Polestar Engineered, men köparna får nu ett enkelt val av Plus- och Ultimate-detaljer, eller den fristående Cross Country-modellen. Entry-level Plus-versioner är välutrustade, även om Ultimate lägger till lite användbar teknik. T6 och T8 bensin plug-in hybridversioner erbjuder en blandning av prestanda och effektivitet, med Cross-Country AWD-modeller som ger 60 mm extra markfrigång och viss begränsad terrängförmåga.

För en alternativ recension av Volvo V60, besök vår systersida carbuyer.co.uk…

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button