Nyheter

Volvo planerar en liten EX30 elektrisk SUV för USA, avslöjar den 7 juni

Volvo har retat designen av en ny mindre elektrisk SUV som den bekräftade på tisdagen kommer att vara bunden till USA.

Den kompakta modellen, som kommer att kallas EX30, kommer att avslöjas den 7 juni och kommer att finnas tillgänglig samma dag för bokningar i USA, sa Volvo.

EX30-märket, som tidigare bekräftats vara på väg, följer Volvos nya namnstruktur för elektriska stadsjeepar som startades av dess kommande SUV EX90, som kommer att tillverkas i USA och levereras till amerikanska kunder i början av 2024.

Volvo EX30 teaser

En tidig glimt av fordonet tyder på att dess signaler kan följa de av EX90, även om det kan finnas en ljusbalk framför istället för individuella konventionella strålkastare. För att spekulera designmässigt, kan det antyda en hyllning till den låga framkanten och dolda strålkastarna på 1980-talets Volvo 480.

Volvo har ännu inte bekräftat var EX30 kommer att byggas, eller i vilken grad den kan tillverkas med stöd som delas med dess moderbolag, kinesiska Geely. Det kommer sannolikt att baseras på Geelys SEA-plattform som redan har avslöjats för att stödja den kommande Polestar 4.

Geely SEA (Sustainable Experience Architecture) modulär EV-plattform

Geely SEA (Sustainable Experience Architecture) modulär EV-plattform

Varumärket bekräftade 2021 att det planerar att bli helt elektriskt till 2030, och det syftar till att ta itu med hållbarhet på ett sätt som inte alla biltillverkare kommer att göra – med planer på att bli läderfria på alla sina fordon till 2030 också.

Volvo har vanligtvis inte tagit med sina minsta modeller till USA tidigare – även om den sportiga C30 halvkombin markerade ett undantag i nyare historia. En C30 Electric erbjöds under ett begränsat leasingprogram i Europa för ett decennium sedan, och den möjliggjorde några av de tidiga tester i kallt väder som fanns med i dagens moderna Volvo EV, inklusive XC40 Recharge och C40 Recharge.

Se även  Sällsynt Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss går på auktion

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button