Nyheter

Volvo och Vinfast EV recensioner, Fisker uppdatering, treradig Toyota EV: The Week in Reverse

Vilket företag tillkännagav grönare ersättningsdäck för Tesla Model 3?

Vilka kommande EV-modeller kommer att bli försenade på grund av mjukvaruproblem?

Det här är vår tillbakablick på veckan i omvänd riktning – här på Biltips Reports – för veckan som slutar den 12 maj 2023.

I en körrecension av 2024 Volvo XC40 Recharge och Volvo C40 Recharge provade vi Volvos övergång tillbaka till bakhjulsdrift för första gången på decennier – inklusive fördelar som inkluderar mer räckvidd och effektivitet, samt en bättre körupplevelse.

2023 Vinfast VF 8 City Edition

Biltips Reports körde även Vinfast VF 8 denna vecka, ett år efter en kort snurr i prototypform på banan. Efter en del avsevärd körtid i en leveransklar City Edition-version är VF 8 fortfarande halvfärdig och full av problem.

Fisker avslöjade ett ”hård kärna” terrängpaket för Oceans elektriska SUV, kallat Force E. Den magra versionen bugade samma dag som Fisker avslöjade några verklighetskontroller om sin tidslinje och verksamhet – inklusive ett 2023-mål sänkt från 50 000 fordon till 32 000 -36 000 fordon, och förseningen av sin Pear EV till 2025. Det kom utöver nyheterna om att företaget nu har startat Ocean-leveranser i Europa, sex månader efter att kontraktstillverkaren Magna startade produktionen i Österrike, med homologeringsfrågor krediterade för förseningen.

Fisker Ocean Force E

Fisker Ocean Force E

Volvo tjatade om en blandning av avancerad och traditionell design i en mindre elektrisk SUV som ska heta EX30. Det är klart för en avslöjande den 7 juni, och USA-reservationer kommer att öppna samma dag.

Som en del av en årlig finansiell sammanfattning avslöjade Toyotas nya VD planer på att lansera tio nya elbilar ”främst i USA och Kina”, inklusive en treradig elektrisk SUV till 2026. Det retade också profilen för en framtida flaggskepps-EV.

Se även  BMW testar en fyrmotorig layout för prestanda elbilar

De första amerikanska leveranserna av Polestar 3 och Volvo EX90 kan bli försenade på grund av ett mjukvarurelaterat problem som hänför sig till dessa modellers delade plattform, bekräftade företagen på torsdagen. Under en justerad tidslinje kommer båda att anlända under 2024, liksom Polestar 4 som är opåverkad av problemet.

2024 Polestar 3

2024 Polestar 3

Bör däck- och eftermarknadsservicekedjor fokusera på elbilar? Ingen gör det just nu, och enligt resultat från undersökningsjätten JD Power, skulle de kunna få affärer på att göra det från elbilars större behov av ersättningsdäck.

Ett bolt-on ”plug and play”-kit gör anspråk på att skapa en helt elektrisk klassisk Mini för mindre än 20 000 $ – utan kostnaden för donatorbilen eller installationen. Det ger bara uppskattningsvis 80 miles räckvidd, men det kan potentiellt vända huvuden mer än en helt ny Mini Cooper SE.

Rimac, företaget känt för elektriska superbilar och framdrivningssmart, tillämpar sitt kunnande på en energilagringsverksamhet som heter Rimac Energy. Det hävdar redan att det har utvecklat en batteriarkitektur som minskar effektivitetsförlusterna med 50 % och minskar fotavtrycket med 40 %.

2023 Tesla Model 3

2023 Tesla Model 3

Goodyear grönar upp sina ersättningsdäck för Tesla Model 3 – med kimrök som inte kommer från förbränning utan genom en process som använder förnybar el och metan. De högpresterande ElectricDrive GT-däcken hjälper till att dämpa vägbuller, och för närvarande erbjuds den speciella formuleringen endast i modell 3:s storlek.

Och har vänner, familj eller försökt hitta en elbil i lager att köra och köpa? En rikstäckande studie av shoppingupplevelsen för elfordon från Sierra Club, efter formatet av tidigare studier som går tillbaka till 2016, visar att återförsäljare inte längre är chokepunkten vid användning av elbilar. Det är biltillverkarna själva, som inte tillhandahåller så många elbilar som återförsäljarna vill ha.

Se även  Mercedes Vision EQXX är ett riktmärke för framtida elbilar, och det är roligt att köra

__________________________________

Följ Biltips Reports på Facebook och Twitter

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button