Nyheter

Volvo och Tesla Supercharging, standardisering av NACS, 2024 Nissan Leaf: Dagens bilnyheter

Nissan Leaf återvänder till 2024 med ett pris under 30 000 USD – incitamenten räknas inte med. Volvo planerar att använda Tesla-kontakten i framtida elbilar. Och ska Teslas NACS bli en riktig standard? Detta och mer, här på Biltips Reports.

Volvo meddelade på tisdagen att de planerar att anta Teslas laddningsstandard för elbilar. Framtida Volvo EVs kommer att få NACS-kontakten för Nordamerika, medan Volvo EVs kommer att få tillgång till Tesla Supercharger-nätverket 2024 via Volvo Cars-appen och en CCS-adapter.

Ska Tesla NACS-kontakten bli en riktig standard? Det är vad SAE International, en av standardorganisationerna för bilindustrin, har meddelat att man siktar på att göra. Det skulle i huvudsak göra det möjligt för andra företag att tillverka kontakter och portar och säkerställa interoperabilitet.

Och 2024 Nissan Leaf börjar under $30 000, och den återvänder för ytterligare ett modellår mestadels oförändrad. Det fortsätter med CHAdeMO DC-snabbladdningsgränssnittet som tillåter dubbelriktad laddning plus fler platser än Tesla NACS-gränssnittet.

__________________________________

Följ Biltips Reports på Facebook och Twitter

Nyhetsbrev för Biltips Reports

Registrera dig för att få de senaste miljöbils- och miljönyheterna, levererade till din inkorg dagligen!

Jag samtycker till att ta emot e-postmeddelanden från Biltips Reports. Jag förstår att jag kan avsluta prenumerationen när som helst. Integritetspolicy.

Se även  Ferrari förbättrar prestandan för SF90 med den gatulagliga XX-versionen

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button