Electric car

Volvo EX90 Excellence är en helt elektrisk limousine, först för Kina

Volvo presenterade en mer plysch version av 2024 års EX90 elektriska SUV på Shanghai Auto Show 2023.

Sportig tvåfärgad lack och 22-tumshjul, EX90 Excellence riktar sig till rika kinesiska köpare med personliga chaufförer. Den har fyra säten istället för standard EX90:s sju, med ett par individuella säten på andra raden med värme- och massagefunktioner.

I likhet med Mercedes-Maybach EQS SUV som också presenterades i Shanghai, delas de två baksätena av en mittkonsol med ett kylskåp. Andra anmärkningsvärda funktioner inkluderar en Orrefors kristallkontroller, doftdispenser och ett Bowers & Wilkins ljudsystem med Dolby Atmos, speciellt inställt för fyrsitsiga EX90 Excellence-kabinen.

2024 Volvo EX90 Excellence

Som mer hållbara alternativ till läder erbjuder Volvo ullklädsel och Nordico, en textil tillverkad av material som återvunna PET-plastflaskor och ”biotillskrivet material” från svenska och finska skogar.

EX90 Excellence kommer att erbjudas i Kina först, men Volvo uteslöt inte att den kommer till de amerikanska standardversionerna av EX90 kommer att byggas i USA, i South Carolina, med leveranser planerade att börja nästa år.

EX90, som presenterades förra hösten, delar Sustainable Electric Architecture (SEA) underbyggen med Polestar 3 och den kinesiska marknaden Zeekr X. Den kommer att lanseras med en fyrhjulsdriven drivlina med två motorer på 496 hk och ett batteri på 111 kwh. paket som ska ge cirka 300 miles räckvidd på EPA-testcykeln. Det blir också den första Volvon med dubbelriktad laddning, medan 250-kw DC snabbladdning kommer att möjliggöra en laddning på 10 % till 80 % på 30 minuter, enligt Volvo.

2024 Volvo EX90 Excellence

2024 Volvo EX90 Excellence

Excellence-behandlingen förvandlar effektivt EX90 till en helt elektrisk limousine. Även om det inte är det första fordonet av det här slaget, har tidigare ansträngningar, som Nissan Leaf-limousinen först sågs 2012, tenderat att vara engångskonverteringar. Volvon kanske inte är sträckt, men dess officiella status från fabriken gör den till en framstående.

Se även  Är uppvärmda säkerhetsbälten nyckeln till att öka EV-räckvidden?

Med avancerade elbilar som växer, kan det inte dröja länge innan vi ser dem användas i en mer officiell egenskap. Vi har undrat när presidentens limousine kan bli elektrisk, särskilt nu när president Biden siktar på att alla statliga fordon ska bli elektriska till 2027.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button