Nyheter

Volvo EX90 elektrisk SUV sålde redan slut för sitt första år

2024 års Volvo EX90 är fortfarande några månader kvar till leveransstart, men den elektriska SUV:n är redan slutsåld för sitt första produktionsår.

Volvo bekräftade detta i ett pressmeddelande som beskriver sitt finansiella resultat för det första kvartalet 2023, även om det inte avslöjade hur många fordon som skulle byggas under det första årets produktionskörning, men sa bara att kundintresset har överträffat interna prognoser.

2024 Volvo EX90

”Som ett resultat har Volvo Cars stängt orderboken för tillfället eftersom den första planerade produktionskörningen är slutsåld”, säger företaget i ett uttalande, ”men den kommer snart att öppna igen igen.”

EX90, som presenterades i november 2022 som en elektrisk motsvarighet till den treradiga SUV:n XC90, delar den nya Sustainable Electric Architecture (SEA) med den kommande Polestar 3, och är planerad att byggas i Volvos fabrik i South Carolina. Volvo har tidigare sagt att fabriken kommer att vara den första som går igång med el, med alla fabriker som övergår till att endast tillverka elbilar år 2030.

2024 Volvo EX90

2024 Volvo EX90

Den totala försäljningen av Volvo EV har också varit ganska stark. Under första kvartalet 2023 var 18 % av Volvos fordonsförsäljning elbilar – en ökning från 8 % under första kvartalet 2022, rapporterade företaget. I USA rapporterade Volvo nyligen att dess Recharge-fordon – vilket betyder elbilar och laddhybrider tillsammans – utgör 26 % av försäljningen. Men som Volvo påpekar är hela dess sortiment i USA för 2023 nu mild hybrid, plug-in hybrid eller EV.

De enda två helelektriska Volvo-modellerna som för närvarande säljs är XC40 Recharge och dess coupéliknande syskon, C40 Recharge. Båda får en räckviddshöjning, och kommer att svänga till bakhjulsdrift, för 2024 års modell (dubbelmotors fyrhjulsdrift har varit tillgänglig hela tiden, men de nuvarande/tidigare enkelmotorsversionerna var framhjulsdrivna). Vid avtäckningen av EX90 förra året bekräftade Volvo också att en annan, mindre elektrisk SUV kommer att presenteras 2023.

Se även  Tony Shalhoub tipsade om att spela Carlos Ghosn i en ny serie

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button