Electric car

Volvo EX30 kommer att vara liten men stor på säkerhet

Volvo EX30 elektriska crossover som kommer att debutera den 7 juni kommer inte att snåla med säkerhetsteknik trots att den är den minsta modellen i sortimentet, sa Volvo på onsdagen.

EX30 kommer med både aktiva och passiva säkerhetssystem som liknar det som finns på Volvos större fordon, inklusive en ny funktion utformad för att ge visuella och hörbara varningar när en dörr är på väg att öppnas och det är en cyklist som närmar sig bakifrån.

Funktionen är en del av Volvos säkerhetssvit Safe Space Technology som kommer i EX30 och inkluderar även automatisk nödbromsning för korsningar, där fordonet i låga hastigheter automatiskt stannar om ett annat fordon som färdas i en angränsande väg framför inte stannar.

En annan funktion kommer att vara en förarmonitor som upptäcker ögon- och ansiktsrörelser och placering av händerna på ratten och ger en varning om den avgör att föraren är distraherad eller somnar.

Teaser för Volvo EX30 som debuterar den 7 juni 2023

När det gäller passiv säkerhet sa Volvo att EX30 kommer att ha höghållfast stål för att stärka säkerhetsburen, med särskild uppmärksamhet på taket och stödpelarna. Höghållfast stål kommer också att användas för att skydda batteriet.

Volvo sa att det också kommer att finnas ledande säkerhetsteknik för att skydda passagerare i händelse av kraschen, även om inga detaljer lämnades.

Prototyper av EX30 har testats på allmänna vägar. De föreslår en design som liknar den EX90 mellanstora elektriska SUV som avslöjades i höstas, men i mindre skala. EX30 förväntas sitta i det subkompakta segmentet.

Volvo har bekräftat att EX30 kommer att ta sig till USA, även om tidpunkten är osäker. Med tanke på Volvos nuvarande produktkadens bör EX30 anlända till återförsäljare 2024 som en 2025 års modell.

Se även  2023 kommer Maserati Grecale med upp till 530 hk

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button