Nyheter

Volvo EX30 debut, basmodell 3 skatteavdrag, koppla in PHEVs: dagens bilnyheter

Base Standard Range-versioner av Model 3 är berättigade till mer EV-skatteavdrag än de var förra veckan. Plug-in hybrid-drivrutiner kopplar sannolikt inte in så mycket som EPA har antagit. Och Volvo EX30 EV siktar på $35 000 från start. Detta och mer, här på Biltips Reports.

Volvo EX30 EV kommer att starta runt $35 000 i USA, avslöjade biltillverkaren på onsdagen, i en form som kan nå en räckvidd på cirka 275 miles. I sin valfria Twin Motor-form kommer EX30 att vara Volvos snabbast accelererande fordon någonsin, medan EX30-sortimentet påstås ha märkets lägsta koldioxidavtryck av alla fordon den har tillverkat.

Samtidigt kvalificerar bas Tesla Model 3 nu för hela $7 500 EV tex-krediten, bekräftade EPA på tisdagen – vilket gör det effektiva priset, för de inkomstkvalificerade, under $35 000. Fram till förra veckan var det bara berättigat till hälften av det, och Tesla har ännu inte bekräftat vad den ändrade i batterikällan för att möta den högsta behörighetsnivån.

Och hur ofta kopplar plug-in hybrid-drivrutiner in? Datafält tyder på att det inte är så ofta som EPA antar i sina utsläppsregler för flottan, så det är troligt att de skärper dem genom att anta att ägarna kopplar in en mindre del av tiden – vilket ger biltillverkarna mindre av en regulatorisk ökning från dem.

__________________________________

Följ Biltips Reports på Facebook och Twitter

Se även  GM och Stellantis betalade rekordböter för bränsleekonomi

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button