Nyheter

Volvo EVs kommer att använda Teslas laddport, få tillgång till Supercharger

Volvo är den första utländska biltillverkaren att tillkännage antagandet av Teslas NACS EV-laddningsstandard.

Med en tisdagsbekräftelse sa Volvo att dess framtida modeller, med start 2025, kommer att få NACS-kontakten för Nordamerika.

Volvo verkade indikera att den kommande $35 000 EX30 EV och USA-tillverkade EX90, som båda ska anlända för första amerikanska leveranser före 2025, fortfarande kommer att ha CCS-gränssnittet. Det sa att dessa modeller – såväl som XC40 och C40 Recharge som redan erbjuds, kommer att kunna laddas på Tesla Supercharger-nätverket med en adapter som kommer att finnas tillgänglig under första halvåret 2024. Då kommer Supercharger-nätverket också inkluderas i Volvo Cars-appen.

Volvo EX30 laddar

Det stora antalet ytterligare laddningsalternativ är fördelen som detta tillkännagivande ger ägarna. Volvoförare kommer att ha tillgång till 12 000 Tesla Superchargers i USA, Kanada och Mexiko, uppger företaget. Även om det bör betonas att i USA, medan det finns fler Tesla-kontakter, finns det fler CCS-platser.

Biltips Reports har kontaktat Volvo för att klargöra hur detta kommer att påverka dess laddhybridmodeller, som har varit en betydande och viktig del av sortimentet och toppat 20 % av försäljningen i USA under de senaste åren i övergången till full- elektriska fordon.

Volvo har för närvarande inga modeller som laddar vid 800 volt – ett potentiellt problem för biltillverkare som GM eftersom Teslas nuvarande Supercharger V3-standard inte tillåter det. Den senaste versionen av den standarden, V4, som precis börjar komma, kommer.

Tesla Supercharger

Tesla Supercharger

Volvo följer Ford, GM och Rivian – alla USA-baserade biltillverkare – när de antar NACS-standarden. Det är ett skifte som har fungerat som en väckarklocka för laddningsbranschen, som som helhet inte har agerat tillräckligt snabbt på grund av omfattande tekniska problem och stillestånd. Volvo kopplade till CCS 2016 och var den sista stora europeiska biltillverkaren som säljer fordon i Nordamerika som hoppade på CCS-tåget.

Se även  Toyota- och Hondaägare hoppar av till Tesla

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button