Nyheter

Volvo elbilar får tillgång till Tesla Supercharger, NACS-kontakt

Volvo är den senaste biltillverkaren som tillkännager planer på att ge sina kunder tillgång till Teslas stora nätverk av laddare, inklusive mer än 12 000 snabba superladdare.

Volvo sa på tisdagen att de nådde en överenskommelse med Tesla som kommer att göra det möjligt för ägare av dess elfordon att använda Tesla-laddare i USA, Mexiko och Kanada från och med första halvåret 2024.

Ägare kommer att behöva använda en adapter när de laddar på en Tesla-station, men från och med 2025 kommer Volvo att installera Teslas proprietära laddningskontakt, känd som North American Charging Standard (NACS), i sina elbilar som säljs i Nordamerika. I så fall kommer ägare som vill använda Combined Charging System (CCS)-kontakten som Volvo för närvarande använder sig av en adapter, även om Tesla lägger till stöd för CCS-kontakten på några av sina laddningsplatser.

Ägare kommer att kunna hitta Tesla-laddare i Volvo Cars-appen. Appen ger realtidsinformation om tillgängligheten för laddare och gör det också möjligt för ägare att betala för laddningssessionen, vilket innebär att separata konton inte kommer att behövas.

2025 Volvo EX30

”Som en del av vår resa mot att bli helt elektrisk år 2030 vill vi göra livet med en elbil så enkelt som möjligt”, säger Jim Rowan, Volvos vd, i ett uttalande.

Volvos nuvarande elbilsflotta består av XC40 Recharge och C40 Recharge kompakta crossover-duon, men biltillverkaren planerar att starta försäljningen av EX90 medelstora SUV och EX30 subcompact crossover 2024.

Ford, General Motors och Rivian har alla gjort liknande affärer med Tesla för att använda dess laddningsnätverk, och Ford och GM har också meddelat planer på att använda NACS-kontakten för sina fordon i Nordamerika. Hyundai och Stellantis har indikerat att de också kan följa efter.

Se även  35 stater får grönt ljus för 7,5 miljarder dollar i det nationella elladdningsnätverket

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button