Luxury car

Volvo Cars säger upp 1 300 eftersom det ökar kostnadsbesparingarna

Volvo Cars kommer att säga upp cirka 1 300 kontorsanställda i Sverige eftersom det ökar kostnadsbesparingarna, sa den Sverigebaserade biltillverkaren på torsdagen.

Medan en tidigare effektivitetskampanj hade börjat ge resultat, där Volvo denna vecka rapporterade ett starkt första kvartal, behövdes mer effektivitet, sa vd Jim Rowan i ett uttalande.

”Ekonomisk motvind, ökade råvarupriser och ökad konkurrens kommer sannolikt att förbli en utmaning för vår bransch under en tid”, sa han.

De 1 300 tjänsterna motsvarar 6 % av Volvo Personvagnars arbetsstyrka i Sverige.

Rowan sa till Reuters att gruppen ännu inte visste hur mycket den skulle spara från de nya åtgärderna. ”Vi jobbar fortfarande på detaljerna kring det”, sa han i en intervju.

Företaget sa att det hade utfärdat uppsägningsmeddelanden för 1 100 anställda, medan de återstående 200 tjänstemännen skulle identifieras efter en granskning av verksamheten över hela Sverige.

Den sa att de också förväntade sig att minska jobben och minska kostnaderna i sin globala verksamhet under de kommande månaderna, inklusive dess konsultföretag.

Rowan sa att han ännu inte kunde specificera var dessa jobb skulle minskas, men att fokus i första hand skulle förbli på kontorsbaserade positioner.

”Vi säljer i över 80 länder eller så över hela världen, så jag tror att det finns möjligheter för oss att bli mer effektiva över hela nätverket”, sa han till Reuters.

Volvo Cars aktie sjönk med 3,87 % vid 0848 GMT.

Se även  Det är OK att ge upp lite effektivitet för komfort

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button