Luxury car

Volvo antar NACS-hamn, samarbetar med Tesla för Supercharger-åtkomst

Volvo är nästa biltillverkare som tillkännager att de har tecknat ett avtal med Tesla som kommer att tillåta dess nuvarande och framtida elfordon att använda Supercharger-nätverket. Plus, precis som Ford och GM, säger Volvo att deras nya elbilar från och med 2025 kommer att vara utrustade med North American Charging Standard (NACS) port istället för Combined Charging System (CCS) port.

Detta avtal gör Volvo till den första europeiska biltillverkaren att använda Teslas laddport och få tillgång till de över 12 000 Superchargers över hela USA. Volvo säger att ägare av dess elbilar kommer att kunna komma åt Superchargers redan under första halvåret 2024 med en adapter. För Volvo elbilar byggda med NACS-porten säger Volvo att dessa fordon fortfarande kommer att kunna laddas på CCS-laddare med en adapter från Volvo.

Volvo sa inte uttryckligen att Supercharger-nätverket skulle integreras i bilarnas inbyggda navigationssystem (som bara är Google Maps nuförtiden), men det sa att folk kommer att kunna använda Volvo Cars-appen för att göra det. Via appen kommer du att kunna hitta laddare, få tillgänglighetsinformation i realtid och betala för laddningssessioner.

”Som en del av vår resa mot att bli helt elektrisk år 2030 vill vi göra livet med en elbil så enkelt som möjligt”, säger Jim Rowan, Volvos vd. ”En stor hämmare för att fler människor går över till eldrift – ett nyckelsteg för att göra transporter mer hållbara – är tillgången till enkel och bekväm laddningsinfrastruktur. Idag, med detta avtal, tar vi ett stort steg för att ta bort denna tröskel för Volvoförare i USA, Kanada och Mexiko.”

Se även  2022 Audi RS 7 Exclusive Edition är begränsad till endast 23 bilar

Håll ögonen öppna, för det är bara en tidsfråga tills fler och fler biltillverkare tar ett liknande beslut som Ford, GM och Volvo precis fattade.

:

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button