Reviews

Volkswagen ID. Buzz recension 2023

Få elbilar har haft så mycket förväntan om dem som Volkswagen ID. Buzz, men den efterlängtade helelektriska MPV:n gör mer än att bara återuppliva andan i den ursprungliga typ 2-mikrobussen. Det är en genuint praktisk, bekväm och karaktärsfull familjebil som kommer att få potentiella SUV-köpare att tänka två gånger – om de kan ta sig förbi prislappen.

Allt med tanke på ID. Buzz sätter ett nytt riktmärke för VW:s väg till elektrifiering, och lägger företagets senaste elbilsteknik i ett paket som är mer användarvänligt och potentiellt mer önskvärt än någon annan medlem av ID-elbilsfamiljen som kom före den.

Om Volkswagen ID. Surr

En modern, helelektrisk tolkning av Volkswagens ikoniska Typ 2-mikrobuss från 1950- och 60-talen lät vänta på sig. VW använde Bulli och Budd-e elektriska MPV-studier för att testa vattnet, innan de presenterade ID Buzz-konceptet 2017. Trots den överväldigande positiva responsen från allmänheten tog det ytterligare fem år och introduktionen av flera andra VW EVs för produktionen version du ser här för att landa i utställningslokaler.

Under, ID. Buzz använder Volkswagen-koncernens välbekanta MEB-elbilsplattform som också fungerar som underlag för dess ID.3 halvkombi, ID.4 SUV och ID.5 coupe-SUV, plus Cupra Born, Skoda Enyaq iV och Audi Q4 e-tron . Det finns också en skåpbilsversion av ID. Buzz, helt enkelt kallat ID. Buzz Cargo – som vi har granskat separat.

Jämfört med sina systerbilar och de många andra blobliknande elbilar som introduceras just nu, ID. Buzz sticker ut tack vare dess retroinspirerade utseende inifrån och ut. Karossen med en låda maximerar utrymmet inom bilens fotavtryck, medan den långa hjulbasen innebär att det finns plats för det största 77 kWh-batteriet som för närvarande erbjuds med någon MEB-baserad maskin. Det betyder ID. Buzz har en WLTP-testad räckvidd på upp till 258 miles, medan laddningstekniken ombord gör att den når 170kW, så en påfyllning på fem till 80 procent kan ta så lite som en halvtimme.

Se även  Skoda Karoq recension 2023 | Auto Express

Fler recensioner

Bilgruppstest
Djupgående recensioner
Vägprover

Det finns bara en kroppsstil tillgänglig för ID. Buzz just now, som har dubbla skjutbara sidodörrar för åtkomst till baksätena och en baklucka med upphängning. På samma sätt ID. Bizz är bara en femsitsig vid lanseringen, men en sjusitsare med längre hjulbas kommer i mitten av 2023. Kabinen har en konventionell säteslayout med två kaptensstolar fram och en tresitssbänk tvärs över baksidan, men den är utförd i ljusa material för att ge den känslan av en typ 2-buss, och har detaljer som ger den en exklusiv och användarvänlig känsla.

Modellutbudet är tillräckligt enkelt, med bara en 201bhp elmotor som driver bakhjulen, driven av det 77kWh-batteriet. Det finns bara två trimnivåer att välja mellan, som båda erbjuder massor av utrustning, även om VW erbjuder en mängd olika alternativ för ägare att anpassa sina bilar ytterligare. Naturligtvis är dessa inte billiga, med enbart tvåfärgsfärgschemat som kostar mer än £2 500. Fyrhjulsdrivna versioner kommer senare under 2023, och det finns ett sportigare ID. Buzz GTX också på gång.

Med priser som börjar norr om £57 000, VW ID. Buzz är ett dyrt alternativ jämfört med andra elektriska MPV-rivaler. Vi säger rivaler, men egentligen finns det bara ett alternativ som erbjuds under en mängd olika märken. Stellantis Group erbjuder Citroen e-SpaceTourer, Peugeot e-Traveller och Vauxhall Vivaro Life Electric, som alla kan köpas för cirka 20 000 pund mindre än ID. Surr. De är rymligare, med sjusitsiga layouter som redan finns tillgängliga, men du får bara ett 50kWh-batteri, så deras räckvidd är betydligt kortare och deras skåpbilsbaserade rötter är mycket mer uppenbara än ID:n. Buzz’s.

Titta på ID. Buzz som en önskvärd familjebil, och dess pris ställer den upp mot några av de bästa elektriska SUV:arna på marknaden, inklusive BMW iX3, Volvo XC40 Recharge, Ford Mustang Mach-E och Tesla Model Y, för att inte tala om dess mekaniskt identiska syster bilar från Skoda, Audi och VW. Dock ID. Buzz är mer praktisk än någon av dessa, tack vare sina fällbara platta baksäten och stora lastutrymme, och dess förmåga att vända på huvuden vart den än går kommer att tilltala mer än ett fåtal potentiella köpare.

För en alternativ recension av Volkswagen ID.Buzz, besök vår systersida drivingelectric.com…

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button