Luxury car

Vigilantes 1966 Jeep Gladiator Custom redo att storma en strand eller en BBQ

Påsk Jeep Safari ser nästan alltid ett klassiskt koncept träffa Moabs röda klippor. Vad händer om du vill åka på en klassisk Jeep året runt? Gå söderut till en annan uppsättning klippor i Texas Hill Country, där Vigilante 4×4 gärna ställer upp dig. Butiken är specialiserad på Wagoneer, Grand Wagoneer, Cherokee och J-Truck, och återställer exempel till bättre än nya eller återställer dem med nya drivlinor och interiörer. Denna 1966 J20 Gladiator Custom demonstrerar den senare tekniken, dess 57-åriga Empire Blue och benvita plåt som lindar in nya inre delar framifrån och bak. Det inkluderar skenorna, utbytta mot Vigilantes omarbetade ram.

Även om originalet kom med AMC:s 5,2-liters ”Vigilante” V8, skulle den motorns 140 hästkrafter och 159 pund-fot vridmoment inte jämföras med den nya lastbilens 485 hk och 475 lb-ft från en 6,4-liters Hemi SRT-8 . Kraften går därifrån genom en kraftig Tremec sexväxlad manuell växellåda i det här fallet, eller så kan kunderna välja en fyrväxlad automat. Ytterligare uppgraderingar som Dana 44-axeln fram och Dana 60 bak, fyrlänksupphängningen med Eibach-fjädrar och Fox 2.0-dämpare och 17-tumshjulen som döljer Baers sexkolvsok hjälper en gammal tjej att behålla sin BFG A/T kontaktfläckar i kontakt med marken.

LED-belysning fyller de ursprungliga strålkastaröppningarna. Den stiliserade, CNC-dämpade krom- och emaljmärken runt karossen kan vara det enklaste att säga att det händer mer än en ny uppsättning hjul.

Interiörbehandlingen gör att det ser ut som om instrumentpanelen har fräschats upp. Det är bara delvis sant. Det moderna löpstället och Fox-styrdämparen gör svängningen enklare än den brukade vara, så ratten har en något mindre diameter, 15 tum, med en CNC-ad aluminium Vigilante-logotyp i navet. Vigilante skapade mätare som presenterar ansikten med originalutseende kopplade till moderna kablar och elektroniska kontroller för mer exakta avläsningar. Den manuella fönsterveven styr faktiskt elfönsterhissar som går med eldörrlås. Det finns ingen radioenhet, en Bluetooth-mottagare som skickar signaler från en ansluten enhet via en JL Audio-förstärkare till de diskreta högtalarna. Klockan är dock ett nygammalt analogt original. Det solbrända lädret och Alcantara, och vävda tyska golvbeläggningar ser ut att kunna ha kommit från perioden också.

Se även  2023 Toyota Prius recension, Bästa bil att köpa finalister, EV tillförlitlighet, vintersortiment: The Week in Reverse

Vigilante säger att det är redo att skapa fler Gladiator Customs enligt kundens önskemål, inklusive möjligheten att sätta en Hellcat-motor under huven. Byggen börjar på $295 000.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button