Luxury car

Verstappen vinner österrikiska Grand Prix med straff 2023

Red Bull Racings Max Verstappen var dominerande under den gångna helgens Österrikes Grand Prix, som ägde rum på Red Bull Ring och fungerade som omgång tio i Formel 1-världsmästerskapet 2023.

Efter att ha tagit pole och vunnit sprintloppet fortsatte den regerande världsmästaren att vinna huvudtävlingen, före Ferraris Charles Leclerc och lagkamraten Sergio Perez, som tog andra respektive trea. Verstappen lyckades bygga upp en ledning på 24 sekunder i den sista tredjedelen av loppet, vilket gav honom tillräckligt med ett mellanrum för att få en uppsättning mjuka däck och ta bonuspoängen för det snabbaste varvet.

Verstappen fick sällskap av Leclerc längst fram i rutnätet i början av loppet, med Ferraris Carlos Sainz och McLarens Lando Norris bakom sig. Perez var under tiden tvungen att starta från 15:e plats på gridden efter ännu ett katastrofalt kval. Han lyckades inte nå Q3 för fjärde helgen i rad efter att ha förlorat alla tre av sina Q2-varv till spårgränser, där alla fyra hjulen på bilen korsar banans vita gränslinje.

Spårgränser visade sig också vara ett problem under loppet för totalt åtta förare, som fick olika tidsstraff: Listan inkluderade Sainz, Mercedes-Benz AMG:s Lewis Hamilton, Alpinernas Pierre Gasly och Esteban Ocon, Williams Alex Albon och Logan Sargeant, och AlphaTauris Nyck de Vries och Yuki Tsunoda.

2023 Formel 1 Österrikes Grand Prix

2023 Formel 1 Österrikes Grand Prix

Det fanns få ytterligare drama, även om Tsunoda trasslade till en av Alperna i början av loppet, skadade hans framvinge och fick säkerhetsbilen att dyka upp medan skräp rensades. Den virtuella säkerhetsbilen skulle senare krävas när Haas Nico Hülkenberg tvingades gå i pension på grund av problem med kraftaggregatet.

Se även  2024 GMC Hummer EV SUV First Drive Review: Fortfarande imponerande, även ur sitt element

För Ferrari visade loppet effektiviteten av de senaste uppgraderingarna, bland annat ny design för framvingen och golvet. Det var tydligt att båda förarna kunde hålla ett starkt tempo under hela loppet.

I Sainz fall var det spektakulära omkörningar, samtidigt som de bekräftade framsteg som gjorts med däckhanteringen. Och för Leclerc blev det en pallplats för första gången den här säsongen.

Efter helgens action har Verstappen en klar ledning i 2023 års förarmästerskap med sina totalt 229 poäng, mot Perez 148 poäng som tvåa. Trea i tabellen är Aston Martins Fernando Alonso med 131 poäng. I Constructors’ Championship leder Red Bull med 377 poäng, mot Mercedes 178 på andra plats och 175 på Aston Martin på tredje plats. Nästa lopp på kalendern är Storbritanniens Grand Prix den kommande helgen.

Max Verstappen vid 2023 års Formel 1 Österrikes Grand Prix - Foto: Getty Images

Max Verstappen vid 2023 års Formel 1 Österrikes Grand Prix – Foto: Getty Images

Nedan är de fullständiga resultaten från Formel 1 Österrikes Grand Prix 2023:

1) Max Verstappen, Red Bull Racing
2) Charles Leclerc, Ferrari +5,155 sekunder
3) Sergio Perez, Red Bull Racing +17,188 sekunder
4) Lando Norris, McLaren +26,327 sekunder
5) Fernando Alonso, Aston Martin +30,317 sekunder
6) Carlos Sainz, Ferrari +31,377 sekunder
7) George Russell, Mercedes-Benz AMG +48,403 sekunder
8) Lewis Hamilton, Mercedes-Benz AMG +49,196 sekunder
9) Lance Stroll, Aston Martin +59,043 sekunder
10) Pierre Gasly, AlphaTauri +67,667 sekunder
11) Alexander Albon, Williams +79,767 sekunder
12) Zhou Guanyu, Alfa Romeo +1 varv
13) Logan Sargeant, Williams +1 varv
14) Esteban Ocon, alpint +1 varv
15) Valtteri Bottas, Alfa Romeo +1 varv
16) Oscar Piastri, McLaren +1 varv
17) Nyck De Vries, AlphaTauri +1 varv
18) Kevin Magnussen, Haas +1 varv
19) Yuki Tsunoda, AlphaTauri +1 varv
20) Nico Hulkenberg, Haas – DNF

Se även  Lucid Air recensionsuppdatering, Rivian förhandsvisning med två motorer, kryphål för leasing av elbilsskatteavdrag: The Week In Reverse

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button