Nyheter

Velocity Modern Classics presenterar Ford Mustang restomod

Florida-baserade Velocity Modern Classics tillämpar samma formel från sina Ford Bronco, F-Series och Chevrolet Blazer restomods till Mustang, och bygger om klassiska Mustangs med moderna drivlinor, chassi och bekvämligheter.

Velocitys Mustang Fastback bevarar utseendet på en 1967 eller 1968 Mustang fastback, men den är mekaniskt modern undertill. Med start under huven tillhandahålls kraften av en Gen III Coyote 5,0-liters V-8 som genererar 460 hk och 420 lb-ft vridmoment, som driver bakhjulen genom en 6-växlad manuell eller 10-växlad automatisk växellåda. Coyote andas genom anpassade samlingsrör och ett anpassat avgassystem i rostfritt stål med Borla samlingsrör.

Ford Mustang fastback från Velocity Modern Classics

Chassit har också uppdaterats med Roadster Shop Mustang SPEC-komponenter, inklusive en oberoende främre fjädring, en fyrlänkad bakre fjädring med främre och bakre justerbara Fox coilovers, och en Ford 9-tums bakaxel med en utväxling på 3,73. Baer-bromsar med 4-kolvsok och 11-tums rotorer stoppar 17-tums lättmetallfälgar inlindade i Z-klassade 255/45 Continental Extreme Sport Contact Sport 02-däck. Servostyrning och bromsar ingår.

Velocity håller de yttre förändringarna till ett minimum, och lägger till en ventilerad huva och LED-strålkastare. Interiören inkluderar Procar främre skopsäten och en bakre bänk, med tillgänglig uppvärmning, kylning och läderklädsel, plus extra ljuddämpning och ett modernt ljudsystem och luftkonditionering.

Ford Mustang fastback från Velocity Modern Classics

Ford Mustang fastback från Velocity Modern Classics

Prestanda kan uppgraderas ytterligare med ett Street Series-paket, som lägger till en kolfiberdrivaxel, tvåvägsjusterbara Fox coilovers och 18-tums Forgeline-hjul. Målade racing-ränder, ett färgmatchat motorrum och exteriörträning ingår också. Interiören byter standardsätena mot Recaro-skopor och får en billetratt, dörrhandtag, fönstervevar och knoppar, samt en uppgraderad huvudenhet med Apple CarPlay-anslutning och en backkamera.

Se även  Lexus RX plug-in hybrid recension, BMW byter batterier, Bollinger B1 tillbaka, Harbinger bågar: Dagens bilnyheter

Velocity tar nu emot reservationer och de första leveranserna är planerade till hösten. Prissättningen börjar på $299 900, och företaget siktar på en ganska snabb 14-veckors tidsram från beställning till leverans när produktionen är igång.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button