Reviews

Vauxhall Mokka recension 2023 | Auto Express

Det krävs lite arbete för att sticka ut i den nuvarande klassen för små SUV, men Vauxhall har gjort ett bra jobb med andra generationens Mokka. Dess skarpa och distinkta linjer erbjuder mycket mer trångsynthet än den förra modellens töntiga stil, medan den uppdaterade interiören och användbar teknik ombord visar att Vauxhall förstår var kampen om kunderna kan vinnas.

Mokka är inte bara en intressant rival till sådana som Ford Puma och Renault Captur, den passar också ganska bra in i Vauxhall-sortimentet och erbjuder ett smart, elegant alternativ jämfört med sitt mer praktiska Crossland-syskon. Men i slutändan är Mokka ogjort av sin brist på passagerarutrymme och dyra priser, vilket kan avskräcka köpare som letar efter en familjevänlig liten SUV.

Om Vauxhall Mokka

Vauxhall har hittat ett bra hem under Stellantis-gruppens paraply. Att vara i samma stall som märken som Peugeot och Citroen innebär att andra generationens Mokka drar nytta av delad teknologi, och sitter på koncernens allestädes närvarande CMP-plattform som också ligger till grund för Peugeot 2008 och Citroen C4.

Den senaste versionen av Vauxhalls lilla SUV har fått ett skarpt nytt utseende jämfört med sin föregångare. Den är nu 125 mm kortare och lite bredare, medan reducerade överhäng fram och bak ger en sportigare, mer aggressiv hållning. Vauxhalls nya designspråk är tydligt, med en slående sektion i ett stycke inbyggd tvärs över framsidan av Mokka. Företagsmarknadsföringsorgan har kallat detta ”Vauxhall Vizor” (sic) och det kommer att finnas med på alla märkets modeller framöver.

Fler recensioner

Bilgruppstest
Långtidstester
Vägprover

Det har kanske funnits ett litet imageproblem under de senaste åren för bilarna med Griffin-märket, så det är uppmuntrande att se Vauxhall fokusera på ett tydligt förhållningssätt till sin framtida design och försöka höja nivåerna av upplevd kvalitet. Särskilt som Mokka konkurrerar med sådana som Ford Puma, Hyundai Kona, Renault Captur, Skoda Kamiq och Nissan Juke i det hårt omtvistade segmentet för små SUV.

En annan viktig fördel med att vara en del av en bredare bilfamilj är att ha tillgång till beprövade motorer, som hjälper till att förbättra den övergripande tillförlitligheten. Mokka kan använda Stellantis PureTech 1,2-liters, trecylindrig bensin, medan Mokka Electric (tidigare Mokka-e) använder modergruppens helelektriska drivlina som ses i Peugeot e-2008 och Citroen e -C4.

Inledningsvis hade köparna valet av en 1,2-liters bensinbil med antingen 99 hk eller 128 hk, båda versionerna utrustade med en sexväxlad manuell låda som standard. 99bhp finns kvar på prislistan, medan Vauxhall har introducerat en uppdaterad 134bhp manuell version för att sitta vid sidan av 128bhp åtta-växlad automat. Den tidigare 1,5-liters dieseln med 109 hk erbjuds inte längre.

För närvarande använder den helelektriska Mokka ett 50 kWh batteri och en 134bhp elmotor för att driva framhjulen, vilket Vauxhall hävdar är bra för en räckvidd på upp till 209 miles. Men en uppdaterad version av Mokka Electric presenterades 2023, med ett nytt 54kWh batteri och 154bhp elmotor – samma drivlina som du hittar i Jeep Avenger och nyligen uppdaterade DS 3 E-Tense. Vauxhall säger att den här nya modellen kommer att klara upp till 252 miles på en enda laddning.

Den bensindrivna Mokka finns för närvarande i fyra utrustningsnivåer – Design, GS, Black och Ultimate – medan Mokka Electric endast erbjuds i GS- och Ultimate-specifikationer. Standardsatsen på alla modeller inkluderar Vauxhalls Pure Panel infotainmentuppsättning som innehåller en digital instrumentdisplay och en central pekskärm, Apple CarPlay och Android Auto-anslutning, LED-strålkastare, lättmetallfälgar, farthållare, filbytesvarning och en varning om föraren dåsighet.

Priserna börjar från cirka 23 000 pund, men allteftersom du går vidare genom sortimentet blir saker märkbart dyrare, med den förstklassiga 1,2-liters 128 hk bensinautomatiska varianten som närmar sig 32 000 pund och Mokka Electric i Ultimate trim närmar sig över. £41 000.

För en alternativ recension av Vauxhall Mokka, besök vår systersida carbuyer.co.uk…

Se även  2022 BMW i4 recension | Behagligt normalt, härligt snabbt

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button