Reviews

Vauxhall Crossland recension 2023 | Auto Express

Vauxhall Crossland är en rymlig, praktisk och ekonomisk familjebil som nu erbjuder massor av mer stil och önskvärdhet tack vare en grundlig översyn 2020. Den kan inte riktigt matcha det slående utseendet hos sitt mindre Mokka-syskon, men den praktiska Crossland har lagt till en smart, sportig kant som passar väl in i det moderna familjelivet.

Uppdateringar av Crosslands styrning och fjädring är välkomna, liksom vissa trimuppgraderingar, men överkomliga priser kommer att vara främsta i de flesta kunders sinnen och det är här som Crossland förlorar mot vissa rivaler på konkurrenskraftiga finansaffärer. Dessutom har Crossland lämnats på efterkälken av nyckelrivaler som har anammat hybridteknik i jakten på en allt högre bränsleekonomi.

Om Vauxhall Crossland

Crossland är inte så mycket en djärv 4×4, utan mer en funktionell modell riktad till unga familjer med en aktiv livsstil. Den ligger någonstans mitt emellan de mellanstora Grandland och mer kompakta Mokka-SUV:arna i Vauxhalls sortiment, med rivaler på den lilla SUV-marknaden som sträcker sig långt och brett.

Till att börja med finns det Citroen C3 Aircross som Crossland är baserad på, den enormt framgångsrika Nissan Juke, det roliga att köra Ford Puma och vår Årets lilla SUV för 2022, Kia Niro. Andra modeller du bör överväga i detta segment inkluderar Renault Captur och Toyota Yaris Cross, medan en ny Hyundai Kona landar snart. Även Volkswagen T-Cross och Skoda Kamiq har Crossland i hårkorset.

Till skillnad från de flesta av sina konkurrenter som nu erbjuds eller till och med kommer som standard med hybridteknik, finns Crossland exklusivt tillgänglig med en 1,2-liters turboladdad trecylindrig bensinmotor, parad med antingen en sexväxlad manuell eller automatisk växellåda.

Se även  Ny BMW M3 CS 2023 recension

Vauxhall erbjöd till en början Crossland med en mängd olika trim samt anpassningsalternativ för att ställa in bilen efter din smak: SE följdes av SE Nav Premium, SRi Nav, Elite, Elite Nav och den förstklassiga Ultimate Nav. Det var dock lite förvirrande, och tack och lov har det brittiska märket sedan dess piffat upp utbudet så att det nu bara inkluderar Design, GS och Ultimate-specifikationer på prislistan.

Basmodellerna kommer med 16-tums lättmetallfälgar, en 7-tums pekskärm i färg med Bluetooth, Apple CarPlay och Android Auto-smarttelefonanslutning, medan modeller med högre specifikationer lägger till funktioner som större legeringar, nyckelfri ingång, integrerad satellitnavigering och uppvärmning för framsäten och ratt.

För en alternativ recension av Vauxhall Crossland, besök vår systersida carbuyer.co.uk…

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button