Nyheter

Varumärken antyder Ferrari vägbil inspirerad av 499P Le Mans vinnare

Ferrari kanske arbetar på en ny modell inspirerad av sin 499P LMH racerbil som tog den totala vinsten vid 2023 24 Hours of Le Mans i juni.

CarBuzz har upptäckt att Ferrari har gjort åtgärder för att säkra namnen 499 GTB, 499 GTS, 499 Speciale och 499P Modificata med ett varumärkeskontor i Italien.

Ansökningar för vart och ett av varumärkena lämnades in av Ferrari tidigare i juli.

De tre första namnen antyder vägbilar inspirerade av 499P, medan det fjärde antyder en banbil som potentiellt är baserad på Le Mans-vinnaren.

GTB står för ”Gran Turismo Berlinetta” och används ibland av Ferrari för coupémodeller. På samma sätt står GTS för ”Gran Turismo Spider” och används ibland av biltillverkaren för cabrioleter, medan Speciale ibland används av Ferrari för hardcore-modeller, som 458 Speciale.

2023 Ferrari 499P LMH racerbil

Namnet 499P Modificata antyder något i linje med 2020-talets 488 GT Modificata, en banbil som är nära besläktad med racerbilarna 488 GT3 och 488 GTE.

Tidigare vägbilar från Ferrari har döpts efter racerbilar som var helt orelaterade, vilket betyder att dessa senaste namn kan användas för bilar som inte har mycket gemensamt med 499P. Den senaste är SF90 Stradale, som fick sitt namn efter Ferraris SF90 2019 Formel 1-racerbil.

Biltillverkare har också för vana att varumärkesmärka namn helt enkelt för att skydda immateriella rättigheter, oavsett om de planerar att använda namnen eller inte. Att varumärkesmärka ett namn ger åtminstone en biltillverkare möjligheten om den väljer att använda namnet längre fram.

CarBuzz grävde också fram flera ytterligare varumärkesansökningar för Ferrari-namn, och åtminstone en av dem kan användas för efterföljaren till LaFerrari. Dessa ytterligare namn inkluderar F80, Drake, La Rossa, 12 Cilindri, 6 Cilindri, 296 Mugello, Milano, Montecarlo, Dolcevita och 500 Testarossa.

Se även  2024 Lincoln Nautilus skruvar upp tekniken med en skärm i full bredd

Av dessa är F80 troligen den bästa passformen för en LaFerrari-efterträdare. Ferraris flaggskeppssortiment har redan inkluderat F40 och F50. Biltillverkaren har också lanserat F60 America tidigare, och LaFerrari fick kodnamnet F70 tidigt i sin utveckling, och bytte senare till F150 när produktionen närmade sig.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button