Nyheter

Valtteri Bottas tar emot Mercedes-Benz AMG One

Formel 1-föraren Valtteri Bottas har tagit emot en Mercedes-AMG One hyperbil.

Som upptäckts av Motor1 visade den finska föraren upp den nylevererade bilen i ett Instagram-inlägg tidigare i veckan. Ett av 275 planerade exempel är Bottas bil klar i blått med exponerade kolfiberelement.

AMG One visades första gången för mer än fem år sedan på bilmässan i Frankfurt 2017, under Bottas första år med Mercedes-AMG F1-teamet. Bottas flyttade till Alfa Romeo för säsongen 2022 men avbröt inte sin AMG One-order. Han är i gott sällskap, eftersom tidigare lagkamraten Lewis Hamilton, liksom Nico Rosberg, vars slot Bottas fyllde på Mercedes, också är bland de bekräftade köparna.

Valterri Bottas tar emot sin Mercedes-AMG One

AMG har levererat kundbilar sedan januari och den första bilen gick till en icke namngiven kund i Tyskland. Alla byggplatser är borta. Varje kund lämnade över uppskattningsvis 2,275 miljoner euro (cirka 2,572 miljoner dollar) för förmånen att äga en AMG One, som använder en motor från F1.

Turbo 1,6-liters V-6 är baserad på designen från Mercedes mästerskapsvinnande racerbil från 2015 års F1-säsong. Men förutom att motorgeneratorn i F1-stil hjälper till att driva bakhjulen och en andra motorgenerator integrerad med turboladdaren, lägger AMG One till ytterligare två motorgeneratorer som driver framhjulen, vilket ger bilen fyrhjulsdrift . Toppeffekten är 1 049 hk, även om AMG One är relativt tung för en tvåsitsig, på 3 737 pund.

Ändå uppskattar Mercedes 0-62 mph acceleration på 2,9 sekunder och en topphastighet på 219 mph. The One har också satt varvrekord i produktionsbilar på Nürburgring och Monza.

Se även  Kan räckvidd, prestanda topp RAV4 Prime?

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button