Råd

Välskött Camrys bra alternativ för nya tonårsförare

Välskötta Camrys kan vara ett bra alternativ för nya tonårsförare

  • Ray Magliozzi
  • 2023-05-15

Dear Biltips:

Min granne har en Toyota Camry från 1994 med endast 28 500 mil på den. Bilen har stått i garage, servad enligt tidtabell och är i perfekt skick. Han vill sälja den till mig och jag funderar på att köpa den till min 16-åriga dotter.

Borde jag vara orolig för att köpa en så gammal bil? Finns det vissa delar av en bil som försämras med tiden? Det skulle vara en bra första bil för min dotter och skulle inte bryta banken heller. — Grif

På många sätt är det en idealisk bil för en ny förare. Det är billigt, det är förmodligen pålitligt, och om hon backar in i en telefonstolpe medan hon lär sig att parallellparkera, kommer du inte att gråta för hårt över det. Även om din granne kanske.

Den har krockkuddar och låsningsfria bromsar, men uppenbarligen saknar den andra moderna, elektroniska säkerhetsfunktioner som nyare bilar har, som automatisk nödbroms och döda vinkeln. Krockskyddet har också förbättrats genom åren på grund av strängare tester, så det är inte den säkraste bilen du kan sätta henne i, men det är en rejäl sedan och absolut inte osäker heller. Det är en särskilt bra bil om du är säker på att din dotter är en förnuftig ung kvinna. Om det vore för en 16-årig son, nej. Jag skulle vilja ha honom i en 2023 M1 Abrams stridsvagn, eftersom tonårspojkar är dödskallar. Men om hon bara åker fram och tillbaka till klostret så skulle jag må bra av det.

Se även  Ultimate Challenge" kommer att vara som "Pimp My Ride" för barn

Fråga din granne om han har servicejournalerna. Det gör han förmodligen. Ta dem, tillsammans med bilen, till din mekaniker och be honom granska vad som redan har gjorts. Låt honom sedan inspektera bilen från styr till akter. Om bältena, slangarna eller däcken är försämrade från åldern, vill du byta ut dem innan du lämnar nycklarna till ditt barn.

Uppenbarligen, om han dyker upp några säkerhetsproblem, vill du åtgärda dem också. Men på en noggrant underhållen, garagevårdad Toyota från det företagets skottsäkra era kanske det inte finns något som behöver lagas eller bytas ut.

I så fall blir det en bra första bil. Och ändå ge henne något att sträva efter en dag. Som en ’98 Camry.


Har din gamla bil varit bra för dig? Gör något bra med det nu. Donera den till din favorit NPR-station och förvandla den till nyheter och underhållning du älskar. Här är hur.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button