Nyheter

Utvecklingen av Bentley Batur slutförd

Bentley meddelade på tisdagen att utvecklingsarbetet på den begränsade upplagan av Batur-coupén har slutförts, vilket banar väg för produktion av kundbilar senare i år.

Bara 18 kundexempel kommer att byggas, men Batur utsattes fortfarande för en grundlig utvecklingsprocess med två testbilar, dubbade Car Zero och Car Zero-Zero. Testprogrammet, som började i slutet av 2022, inkluderade en cirka 1 500 mil lång Europaturné, höghastighetstestning i upp till 200 km/h och mer än 600 timmars solladdning – motsvarande fem år i Arizonas öken.

Bentley Batur testar

Batur, som presenterades under Monterey Car Week 2022, följer Bacalar cabriolet i Bentleys linje av karossbyggda specialprojekt och fungerar som en bro mellan Bentleys förbränningsförflutna och elektriska framtid. Den är baserad på Bentley Continental GT Speed, men dess design förhandsgranskar framtida elektriska modeller, varav den första är planerad att lanseras 2025.

Eftersom den är baserad på Continental GT Speed, använder Batur Bentleys välbekanta twin-turbo 6,0-liters W-12. För Batur är den inställd för att producera 730 hk och 740 lb-ft vridmoment, vilket gör detta till den mest kraftfulla väggående Bentley någonsin. Den extra kraften kommer från ett nytt luftintag, modifierade turboladdare och reviderade laddluftkylare. Att testa dessa modifieringar, tillsammans med nya kalibreringar för transmissionen och stabilitetskontrollen, innebar mer än 100 veckors utvecklingstid, enligt Bentley.

Bentley Batur testar

Bentley Batur testar

Bentley försökte också uppdatera sitt traditionella handgjorda tillvägagångssätt med hållbara material, såsom naturliga fibrer, samt 3D-tryckta guldinredningar. I vad Bentley hävdar är först i bilindustrin, används upp till 210 gram 18-karats guld tillverkat av återvunna smycken för körlägesväljaren, ventilationsreglagen och rattinsatsen. Dessa bitar testades också noggrant, med allt från termisk belastning till motståndskraft mot solskyddsmedel.

Se även  Rivianska skattelättnader, försäljningsökning av Chevrolet Bolt EV, offentliga laddare kontra totala elbilar: Dagens bilnyheter

Alla 18 Batur-produktionsbilar har blivit tilltalade. Bentley förväntar sig att varje bil kommer att ta cirka fyra månader att färdigställa, med den sista som förväntas vara färdig i slutet av 2024.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button