Nyheter

USA-specifika 2024 VW ID.Buzz debuterar 2 juni med standard tredje raden

Den långa väntan på att Volkswagens ID.Buzz ska komma till USA är nästan över. VW tillkännagav på torsdagen att den lokala debuten av dess elektriska skåpbil är inställd till den 2 juni.

VW har slagit sig ihop med en organisation som heter National Day Calendar för att göra den 2 juni till den officiella dagen för Microbus, så debuten är passande eftersom ID.Buzz är den andliga efterträdaren till skåpbilsikonen.

Debuten kommer att äga rum i Huntington Beach, Kalifornien, och VW vill att fans ska delta. Biltillverkaren organiserar liveunderhållning samt en bil- och kaffeträff för bussägare.

Ett showroom-framträdande för ID. Buzz kommer inte att hända förrän 2024, har VW bekräftat. Biltillverkaren bekräftade också att USA som standard kommer att få en version med lång axelavstånd med tre sätesrader. Standardversionen med axelavstånd har varit till försäljning på andra ställen sedan 2022, i tvåradiga och avskalade kommersiella konfigurationer. En kalifornisk husbilsversion är också på gång, som kan dyka upp vid den kommande debuten i Kalifornien.

Volkswagen ID.Buzz (Euro spec)

Volkswagen ID.Buzz (Euro spec)

Volkswagen ID.Buzz (Euro spec)

Volkswagen ID.Buzz (Euro spec)

Volkswagen ID.Buzz (Euro spec)

Standard-hjulbasen ID.Buzz mäter bara 185,5 tum i längd, eller cirka 1,5 tum kortare än Teslas Model Y kompakta crossover. Den långa hjulbasen bör lägga till cirka 10 tum mellan hjulen.

Grunden för ID.Buzz är Volkswagen Groups MEB-plattform designad för vanliga elbilar. Den finns också i VW ID.4 redan i amerikanska utställningslokaler. Medan det största batteriet i ID.Buzz för närvarande är en 82-kWh-enhet, kan den långa axelbasen rymma ett större batteri. VW har tidigare antytt ett batteri på 111 kwh, som skulle vara tillräckligt stort för att leverera en räckvidd som närmar sig 300 miles på en laddning.

Se även  1 049 hk Mercedes-Benz AMG One börjar tillverkas i Storbritannien

Produktionen av ID.Buzz sköts uteslutande vid VW:s fabrik i Hannover, Tyskland. Detta är samma fabrik där VW bygger sin T-serie av skåpbilar som säljs utomlands. T-serien är faktiskt den direkta efterföljaren till den ursprungliga Microbus, och den gick in i sin sjunde generation 2021. Det har förekommit rapporter om att VW överväger att lägga till ID. Buzz-produktion i USA Biltillverkaren bygger redan ID.4 vid sin fabrik i Chattanooga, Tennessee.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button