Luxury car

USA-specifika 2024 Ford Ranger och Ranger Raptor debuterar 10 maj

En omdesignad Ford Ranger kommer till utställningslokalerna senare i år och kommer för första gången, åtminstone i USA, att inkludera en högpresterande Ranger Raptor-variant.

Den globala versionen av nya Ranger (visas här) avslöjades i slutet av 2021 och följdes kort av Ranger Raptor-varianten, även om de amerikanska versionerna av båda lastbilarna först nu avslöjas.

Ford släppte på lördagen en teaser-video som visar USA-specifika 2024 Ranger och 2024 Ranger Raptor, och bekräftade debuten för båda lastbilarna den 10 maj.

Den nuvarande Ranger introducerades bara i USA för 2019 års modell, men den har varit till försäljning på andra håll sedan början av det senaste decenniet. Det är därför en ny generation av den mellanstora pickupen redan lanseras.

Den nya Ranger körs på en uppdaterad version av den nuvarande lastbilens T6 kaross-på-ram-plattform. Den uppdaterade plattformen, som gjorde sin debut i Bronco, har ett något större fotavtryck, med spårvidden ökad och hjulbasen sträckt.

Single, Super Cab och Crew Cab karosser är alla tillgängliga för Ranger på andra marknader, även om det inte är klart vilken av dessa som kommer att erbjudas i USA

Ny Ford Ranger Raptor (global modell)

Ny Ford Ranger Raptor (global modell)

Med tanke på de nära banden med Bronco, förvänta dig att den USA-specifika Ranger bär samma drivlinor som sin SUV-motsvarighet. Bronco erbjuds med 2,3-liters turbo-4, turboladdade 2,7-liters V-6 och turboladdade 3,0-liters V-6-alternativ.

3,0-litersmotorn är reserverad för Bronco Raptor och kommer också att finnas i den USA-specifika Ranger Raptor, med en effekt som troligen svävar runt 400 hk jämfört med Bronco Raptors 418 hk. Andra Raptor-uppgraderingar bör inkludera terrängfjädring, terränghjul och -däck och ett heltidssystem med fyrhjulsdrift med en 2-växlad växellåda och differentialspärrar fram och bak.

Den enda växellådan för Ranger-serien 2024 förväntas vara en 10-växlad automatlåda.

Produktionen av den nya Rangern för Nordamerika kommer att hanteras vid Fords Michigan Assembly-fabrik i Wayne, Michigan. Det är där den nuvarande Ranger och Bronco är byggda.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button